Se spune că norocul e de partea celor buni şi se întâmplă atunci când oportunitatea întâlneşte pregătirea şi calitatea.

O studentă din Statele Unite a descoperit, întâmplător, o metodă prin care se poate obţine o baterie reîncărcabilă care să reziste 400 de ani.

Mya Le Thai, o tânără care studia pentru doctorat la Universitatea din California, a făcut, din întâmplare, o descoperire uimitoare. Iar norocul ei ar putea deveni norocul tuturor.

baterie care rezista 400 de ani
Mya, studenta care a creat bateria

În timpul unor experimente în laborator, ea şi-a dat seama cum poate fi creată o baterie reîncărcabilă, care să reziste foarte mult timp fără să se strice.

Astfel, pe viitor, telefoanele mobile şi laptopurile ar putea avea baterii cu o durată de viaţă incomparabilă cu ce există în prezent.

În cadrul unui experiment făcut de cercetătorii de la Universitatea din California, la care a participat şi Mya, aceasta a încercat ceva diferit.

A acoperit cu un gel special şi cu dioxid de mangan un set de nanofire conductoare din aur şi a observat că acestea funcţionau o perioadă mult mai îndelungată decât celelalte.

Circuitele realizate astfel de Mya au rezistat timp de 30.000 de cicluri de reîncărcare (descărcare completă şi reîncărcare).

Este o performanţă uluitoare, având în vedere că bateria unui laptop rezistă acum între 300 şi 500 de cicluri de încărcare, după care se strică.

Pentru a face o comparaţie, nanobateria realizată de cercetătorii americani cu ajutorul studentei a rezistat la 200.000 de cicluri in doar 3 luni. Făcând un calcul, ar însemna că durata de viaţă a bateriei unui laptop ar putea fi extinsă până la 400 de ani.

• CITEŞTE ŞI:  China a dezvăluit numele navei spațiale cu care vrea să ducă astronauți pe Lună: Vas de Vis

Această descoperire vine după ce a fost inventat un mod de a stoca informaţii până la sfârşitul lumii.

Impresionant, nu-i aşa?

Publicitate
Publicitate

Abonaţi-vă la newsletter folosind butonul de mai jos, pentru a primi gratuit o notificare pe email atunci când publicăm un articol nou:

1 Comentariu

  1. Publicitate

Lăsaţi un mesaj

Scrieţi comentariul
Vă rugăm să vă introduceţinu numele