Unul dintre cele mai mari coşmaruri într-o viaţă de om este să fii acuzat de uciderea soţiei pe nedrept. Pe lângă că ţi-ai pierde persoana care ţi-a fost alături mai mult sau mai puţin timp, ai pierde pe nedrept şi libertatea, iar acesta ar fi un lucru greu de suportat.

Într-o seară cumplită de septembrie, în anul 2008, o femeie pe nume Agnes Westlund, în vârstă de 68 de ani, a fost găsită fără suflare, în apropierea unui lac din pădurea satului Loftahammer, din Suedia.

Cadavrul avea leziuni la nivelul feţei şi al corpului. Părea să fi avut loc o crimă.

Decesul femeii a fost anunţat de către soţul său, Ingemar, care a declarat în faţa poliţiştilor că şi-a găsit soţia fără suflare într-un strat de zăpadă abia aşezat. Întrucât nu au mai fost găsite urmele vreunei alte persoane pe o rază de câţiva kilometri, poliţiştii l-au arestat pe Ingemar.

Criminalul era ori el, ori vreun elan beat. Şi oricât de greu ar părea de crezut, a doua variantă este cea corectă.[sursa]

acuzat de uciderea soţiei
Ingemar Westlund

Bărbatul a acuzat de ucierea soţiei pe nedrept

Întrucât nu aveau dovezi pentru a-l lega de uciderea soţiei, Ingemar a fost eliberat de către poliţişti după 10 zile. Totuşi, întrucât nicio persoană nu se mai afla în zonă, bărbatul a rămas suspectul principal timp de luni de zile.

Mai mult decât atât, Ingemar a fost nevoit să se mute. Vecinii, care deşi nu locuiesc în permanenţă în sat, au fost foarte ostili şi fermi, spunând că nu-şi doresc să locuiască în acelaşi sat cu un presupus criminal.

• CITEŞTE ŞI:  Ion Clămparu, cel mai periculos interlop din România, interviu din închisoare

Atunci când a fost eliberat raportul medico-legal întocmit în urma necropsiei lui Agnes, lucrurile s-au schimbat în totalitate. Pe cadavru au fost identificate fire de păr şi salivă ce provenea de la un elan.

Aşadar, s-a stabilit că săraca femeie a fost lovită mortal de un elan, în timp ce-şi făcea plimbarea de dimineaţă.

Şi cel mai probabil, elanul era beat.

elan beat
în perioada în care merele cad din copaci, elanii au comportamente bizare

În general, elanii sunt fiinţe timide, care evită contactul cu oamenii. Dar în perioada în care Agnes a fost ucisă, livezile din zonă erau pline de mere căzute, care începuseră deja să fermenteze.

Publicitate

Ştim cu toţii că licoarea care iese din fructele fermentate are un efect bizar asupra psihicului, indiferent dacă vorbim de oameni sau de animale. Astfel, elanul a devenit agresiv şi prea încrezător şi cel mai probabil a atacat-o pe Agnes, lovind-o mortal.

Cazul a fost clasat de către poliţişti, însă nu şi de Ingemar. Bărbatul a dat în judecată poliţia pentru daunele morale cauzate.

Publicitate

Abonaţi-vă la newsletter folosind butonul de mai jos, pentru a primi gratuit o notificare pe email atunci când publicăm un articol nou:

Lăsaţi un mesaj

Scrieţi comentariul
Vă rugăm să vă introduceţinu numele