Când auzi despre un om că şi-a tăiat singur mâna, te gândeşti că ceva trebuie să fie în neregulă cu el.

Dar există şi situaţii cu totul disperate care duc la astfel de gesturi.

Publicitate

În luna aprilie 2003, un bărbat pe nume Aron Ralston, pasionat de alpinism, a plecat într-o excursie într-o zonă izolată din statul american Utah.

La un moment dat, ajungând într-un canion îngust, alpinistul a fost surprins de o cădere de bolovani. Braţul drept i-a fost prins între peretele canionului şi un bolovan greu de câteva tone. Cu braţul zdrobit, Aron a încercat să se elibereze în fel şi chip, însă nu a reuşit.

tăiat singur mâna
Imagine din momentul în care Aron era cu braţul prins sub bolovanul uriaş

Deşi avea echipament profesional asupra sa, nimic nu l-a ajutat să se elibereze. A încercat să ţină hemoragia sub control, în timp ce se gândea la diverse variante pentru a-şi elibera braţul.

Înainte de a pleca în drumeţie, Aron nu a spus nimănui care îi este traseul, gândindu-se că nu va fi plecat prea mult timp. Evident, nici semnal la telefon nu avea în canion.

Publicitate

Trecuseră trei zile chinuitoare de când era blocat. În acest timp, a încercat diperat să-şi smucească braţul. A scobit în piatră cu un cuţit. Chiar a improvizat un sistem de scripeţi din funiile sale de susţinere.

Nimic n-a funcţionat.

Rămas fără apă şi fără mâncare, Aron şi-a dat seama că are o singură soluţie pentru a scăpa cu viaţă din acel canion.

Şi-a tăiat singur mâna

În acest punct, cei mai mulţi oameni ar fi cedat. Şi Aron a fost aproape de a face acest lucru. A înregistrat un mesaj de adio, şi-a scrijelit numele, data naşterii şi eventuala dată a morţii pe peretele canionului.

Dar o forţă nebănuită l-a făcut să nu renunţe.

Publicitate

La cinci zile din momentul în care a rămas blocat, Aron Ralston şi-a tăiat singur mâna, folosind briceagul pe care îl avea asupra sa.

“Acel briceag nu era deloc ascuţit. Dar aşa cum era, ştiam că e unica mea şansă de a supravieţui. Dacă nu-mi tăiam singur braţul, muream cu siguranţă acolo din cauza hemoragiei. Nimeni nu ştia unde eram.”, a mărturisit Aron.

Cu braţul tăiat, deshidratat şi înfometat, Aron a reuşit să iasă din canion, fiind salvat de trecători.

Povestea lui Aron Ralston a impresionat o lume întreagă, fiind transpusă în filmul „127 de ore”.[IMDB]

Publicitate

Lăsaţi un mesaj

Scrieţi comentariul
Vă rugăm să vă introduceţinu numele