Plasticul este dăunător. Nu doar pentru mediul înconjurător, ci şi pentru noi, oamenii. Asta am stabilit şi probabil cei mai mulţi dintre noi credem la fel. Dar ce facem în acest sens?

De aceea, în ultimii ani s-a pus un mare accent pe reciclare şi pe utilizarea materiilor biodegradabile, în vederea realizării unor produse finite prietenoase cu mediul şi cu organismul uman.

Una dintre cele mai moderne şi inovative măsuri în acest sens, apare în domeniul apei potabile. Ştim cu toţii câte ceva despre cantităţile colosale de materiale plastice utilizate anual pentru îmbutelierea sticlelor de apă potabilă. Cifrele sunt astronomice.

Cum ar fi să mâncăm o gură de apă?

Nişte indivizi s-au gândit să inventeze baloanele comestibile cu apă. Practic, poţi lua câte o gură de apă, cu tot cu ambalaj!


Aceste baloane sunt practic compuse dintr-o membrană din extras natural de iarbă marină şi…apă. Totul natural, sănătos şi fără a afecta în niciun fel mediul înconjurător. Produsul final, dacă nu este consumat, se descompune în timp de 4-6 săptămâni.

Skipping Rocks Lab este echipa din Londra care a dezvoltat acest proiect. Sună promiţător, nu-i aşa?

Publicitate
• CITEŞTE ŞI:  Dashrath Manjhi a săpat un drum prin munţi, în 22 de ani, după ce şi-a pierdut soţia

Abonaţi-vă la newsletter folosind butonul de mai jos, pentru a primi gratuit o notificare pe email atunci când publicăm un articol nou:

Lăsaţi un mesaj

Scrieţi comentariul
Vă rugăm să vă introduceţinu numele