Medicina este o ştiinţă veche, care a evoluat în mod continuu vreme de mii de ani. Există menţiuni despre medicină şi în Codul lui Hammurabi (sec. al XVII-lea î.Hr.), în Odiseea lui Homer sau în diferite scrieri egiptene sau persane.

Încă din cele mai vechi timpuri, s-a căutat ca actul medical să fie realizat profesional, de către oameni cu înclinaţii în acest domeniu, fapt care a dus la evoluţia acestei ştiinţe şi la crearea nenumăratelor ramuri în care se împarte medicina modernă.

În prezent, medicina este la un nivel, atât din punct de vedere tehnologic, cât şi teoretic şi practic, despre care nu are sens să vorbim.

Una din nevoile zilelor noastre, care din păcate nu poate fi ţinută sub control, o reprezintă transplantul de organe. Există liste lungi, pline cu nume ale unor oameni care speră din tot sufletul ca „piesa” de care au atâta nevoie să ajungă cât mai repede la ei. Din păcate, listele se modifică zilnic. Şi de cele mai multe ori modificările se fac la capătul de jos, pentru că cerinţa e prea mare.

Aparatul care ţine inima în funcţiune

Astfel, având în vedere importanţa organelor, se caută fel şi fel de soluţii pentru a nu se risipi nimic. Aşa a fost creat şi aparatul de mai jos, care, în unele cazuri, poate face diferenţa între viaţă şi moarte.

Este vorba despre un aparat care ţine inima în mişcare pe durata drumului de la donator la persoana care are nevoie disperată de aceasta.

• CITEŞTE ŞI:  Martin Pistorius: omul despre care s-a crezut în mod eronat că este în comă timp de 12 ani
Publicitate

Abonaţi-vă la newsletter folosind butonul de mai jos, pentru a primi gratuit o notificare pe email atunci când publicăm un articol nou:

Lăsaţi un mesaj

Scrieţi comentariul
Vă rugăm să vă introduceţinu numele