Există foarte mulţi oameni cu suflet mare pe această lume. Unul dintre aceştia este Patrick Kilonzo Mwalua, cunoscut drept „Omul cu apa”.

Ce-l face atât de special pe acest bărbat, încât să merite atenţia noastră?

Ei bine, omul conduce zilnic, ore în şir, fără a avea vreo obligaţie, prin căldură şi drumuri înşelătoare, o cisternă cu care duce apă animalelor sălbatice din Parcul Naţional Tsavo, din Kenya.

Ce l-a determinat pe Patrick să facă acest gest minunat

„Nu primim ploaia cu care eram obişnuiţi în aceste zone. Aşa că, m-am gândit că dacă nu le dau apă animalelor, acestea vor muri”, spune Patrick.

Bărbatul cară zilnic sute de litri de apă cu cisterna sa, iar sute de zebre, bivoli şi chiar elefanţi, depind de acesta. Patrick varsă apa din cisternă într-o baltă în care, de obicei, se adună apă după ploi. În ultima perioadă, însă, ploile au lipsit din peisaj, iar natura şi-a schimbat aspectul.

„S-a întâmplat să găsesc sute de animale lângă balta secată, aşteptând să le aduc apa de care au nevoie pentru a se hidrata. Mi se pare că animalele au început să se bucure atunci când mă văd.” continuă Patrick.

Bărbatul a reuşit să atragă simpatia oamenilor de pe internet, iar mai mulţi iubitori de animale sunt dispuşi să contribuie financiar pentru a susţine activitatea bărbatului.

Publicitate

Publicitate
• CITEŞTE ŞI:  Franca Viola, femeia care a refuzat să se mărite cu violatorul ei, încălcând o tradiţie veche

Abonaţi-vă la newsletter folosind butonul de mai jos, pentru a primi gratuit o notificare pe email atunci când publicăm un articol nou:

Lăsaţi un mesaj

Scrieţi comentariul
Vă rugăm să vă introduceţinu numele