Medicina naturistă chinezească s-a dezvoltat în urmă cu foarte mult timp şi pe durata a mii de ani.

În tot acest timp, sute de mii de doctori au pus umărul şi au dus mai departe ceea ce astăzi cunoaştem ca medicina tradiţională chinezească.

Oamenii de ştiinţă din zilele noastre nu sunt adepţii acestor practici străvechi, însă medicina tradiţională chinezească a reuşit să strângă suficienţi adepţi pentru a supravieţui timp îndelungat.

Practicile au fost criticate de-a lungul timpului, însă rezultatele au combătut de multe ori criticile.

10 tratamente naturiste chinezesti bizare şi efectele lor

#10. Ginseng

ginseng tratament

Ginseng se traduce ca „planta cu rădăcină umană”, datorită formei sale care se aseamănă cu o persoană.

Se spune despre ginseng că este un tratament pentru orice boală a organismului uman.

În China este utilizat de peste 5.000 de ani pentru calitățile sale energizante și revigorante.

În prezent, în China ginseng este o plantă ocrotită de lege.

În ciuda scepticilor, care nu acceptă un tratament universal pentru orice boală (pe bună dreptate), s-a dovedit că ginseng are multe beneficii atunci când este consumată.

Cercetările recente au stabilit că ginseng este un bun agent împotriva cancerului, precum și antioxidant, de combatere a fenomenelor de îmbătrânire.

De asemenea, ginsengul poate fi un remediu util în cazurile de diabet, reducând glicemia. Potrivit unei străvechi tradiții, ginsengul este considerat și un eficient antireumatic.

Publicitate

Per total, chiar dacă nu „rezolvă” toate bolile din lume, ginseng este, cu siguranţă, benefic pentru om.

#9. Acupunctura

acupunctura chinezeasca

Probabil că ai auzit de acupunctură.

Pe scurt: ace înfipte în tot corpul, după o logică doar de practicanţi ştiută.

Acupunctura este o metodă terapeutică originară din China, care constă în inserția, la diferite profunzimi, a unor ace lungi şi foarte subtiri, in puncte specifice de pe suprafața organismului.

Acupunctura este acceptată tot mai des ca formă de tratament alternativ, chiar şi de către specialiştii şi contestatarii medicinei chinezeşti tradiţionale.

Acupunctura are o explicaţie destul de complicată, ceea ce este şi normal, având în vedere că s-a dezvoltat în mii de ani. Este vorba despre meridiane energetice şi energie qi.

• CITEŞTE ŞI:  Cum să scapi de acnee, folosind un tratament cu salată verde

Încă de la începuturile sale, s-a spus despre acupunctură că este capabilă să stimuleze regenerarea organismului şi să vindece o multitudine de boli.

Deşi studiile ştiinţifice efectuate până în prezent nu au ajuns la o concluzie clară privind beneficiile acupuncturii, oamenii continuă să se lase înţepati de acele lungi, în speranţa că vor scăpa de boli.

#8. Cupping sau tratamentul cu ventuze

cupping terapie cu ventuze

Terapia cupping sau terapia cu ventuze este o tehnică ce datează din antichitate şi a fost folosită în special de către popoarele asiatice.

Se spune că ajută la tratarea mai multor afecţiuni de la artrită şi boli ale sângelui, până la afecţiuni respiratorii şi contracturi musculare.

Tehnica presupune folosirea unor cupe de sticlă sau metal din care se scote aerul. Acest lucru se realizează prin ardere sau cu un dispozitiv special ce creează vid şi care se aplică pe piele. Acestea, în momentul în care ajung în contact cu pielea, din cauza lipsei de aer, realizează aspiraţia punctuală a tegumentului.

În aceste condiţii, capilarele superficiale se sparg, iar circulaţia sângelui în cercul desemnat de gură ventuzei creşte semnificativ.

Urmele create rămân vizibile aproximativ 2 săptămâni.

În urma tratamentului, oamenii susţin că se simt mult mai bine.

Mai mult, sportivi de performanţa, precum multiplul campion mondial Michael Phelps, susţin că acest tip de terapie ajută la îndepărtarea durerilor.

Ca şi în cazul acupuncturii, nu există dovezi ştiinţifice privind beneficiile terapiei cu ventuze.

Pe de altă parte, nici rău nu fac aceste ventuze, în afara semnului mov care rămâne în urmă.

Aşadar, atât timp cât oamenii susţin că este un tratament benefic, de ce să nu-i credem?

#7. Ţestoasa chinezească

testoasa cu carapace moale

Ţestoasa chinezească cu carapace moale este un tratament foarte scump, având în vedere că mai există din ce în ce mai puţine exemplare în lume.

Încă din cele mai vechi timpuri, carapacea fină a acestei ţestoase se folosea în tratarea diverselor boli.

Se spune că hidratează pielea, este eficientă în lupta contra bolilor de sânge şi a diareei. De asemenea, ar fi un medicament bun pentru întărirea sistemului imunitar.

Unele studii arată că este benefică pentru producerea imunoglobulinei, lucru care ar prelungi viaţa unor anumiţi anticorpi. Acest lucru ar ajuta, într-adevăr, la întărirea sistemului imunitar.

• CITEŞTE ŞI:  Trei studenţi au descifrat Papirusul din Herculaneum, îngropat de 2.000 de ani în cenușa vulcanică a Vezuviului

Totodată, acest tip de ţestoasă este o delicatesă în unele regiuni ale Chinei, fiind o sursă importantă de minerale şi colagen.

#6. Gândaci

gandaci tratament

Ştim că gândacii fac parte din meniul de acum obişnuit al ţărilor asiatice.

Dar şi în medicina tradiţională chinezească gândacii sunt folosiţi cu succes.

Miliarde de gândaci cresc în fermele de profil din China, având ca destinaţie produsele medicinale.

Se spune că gândacii ajută la tratarea arsurilor, fiind folosiţi şi în producerea de tratamente corporale în China şi Coreea de Sud.

Printre beneficiile medicale se numără şi tratarea gastroenteritei, ulceraţiilor duodenale sau a tuberculozei pulmonare.

În ciuda acestor beneficii, parcă nu aş fi tentat să încerc acest tratament.

#5. Căluţi de mare

caluti de mare

Căluţii de mare sunt fiinţe drăguţe, care se disting de alte vieţuitoare marine, dincolo de forma dubioasă, prin faptul că masculii pot rămâne însărcinaţi.

Deşi am putea spune că arată mai bine într-un acvariu în sufragerie, cineva s-a gândit să mănânce căluţi de mare.

Cu această ocazie, pe lângă gust, s-au descoperit şi o multitudine de beneficii pentru organismul uman.

Se pare că aceste creaturi superbe ajută la curăţarea rinichilor, îmbunătăţirea performanţelor sexuale şi creşterea libidoului, producând o stare generală de bine.

#4. Tendoane de căprioară

tratament tendoane de caprioara

După ce am discutat despre gândaci şi căluţi de mare, putem spune că intrăm în normal. Oarecum.

Tendoanele de căprioară sunt folosite în medicina tradiţională chinezească ca tratament pentru artroză şi spasme musculare.

De asemenea, se spune că tendoanele de căprioară ajută la întărirea oaselor şi a ligamentelor umane.

Aceste beneficii s-ar datora conţinutului ridicat de colagen şi proteine din tendoanele căprioarelor.

Studiile au evienţiat capacitatea acestui țesut de a reduce eroziunea osoasă și progresia osteoporozei în urma experimentelor pe șobolani.

Dacă te hotărăşti să încerci un astfel de tratament cu tendoane de căprioară, trebuie să fii atent. Companiile vând produse cu denumiri ce induc pacienţii în eroare, tendoanele de căprioară fiind de obicei… de vite.

• CITEŞTE ŞI:  Top 10 cele mai periculoase oraşe din lume

#3. Steluţe de mare

stelute de mare tratament

Stelele de mare există pe Pământ de peste 300 de milioane de ani.

Chinezii se număra printre primii care au constatat beneficiile tratamentului cu stele de mare.

Se pare că stelele de mare au proprietăţi antiinflamatorii.

Inflamaţiile au legătură cu numeroase afecţiuni, precum: sindromul colonului iritabil, diabet, artrită, boli de inimă, Alzheimer, Parkinson, alergii, astm sau chiar cancer.

În prezent, oamenii de ştiinţă studiază aceste beneficii şi modul în care stelele de mare pot trece de la stadiul de tratament naturist chinezesc la element cheie în medicina modernă.

#2. Ciuperca vierme

ciuperca vierme

Despre ciuperca vierme am discutat pe larg cu o altă ocazie.

Publicitate

Yarsagumba, cum este cunoscută popular, este o combinaţie bizară între ciupercă şi larvă de fluture, care creşte în zona înaltă a Tibetului.

Ciuperca germinează în interiorul larvei fluturelui, pe care o ucide în decursul acestui proces. Ulterior, aceeaşi ciupercă va mumifica corpul larvei.

Larva devine un fel de zombi vegetal. Din fericire, acest tip de parazit nu se transmite şi în rândul oamenilor.

Printre beneficiile consumului de ciupercă-virme se numără tratarea afecţiunilor respiratorii, astmului, poluţiilor nocturne, ameţelilor, durerilor reumatice şi articulare.

#1. Înţepături cu reptile uscate

gecko tratament chinezesc

Gecko este o şopârlă care trăieşte în diverse locuri călduroase de pe planetă, inclusiv în China.

Publicitate

Cum era de aşteptat, chinezii i-au găsit rapid o întrebuinţare.

Astfel, aceste şopârle sunt folosite pentru tratarea răcelilor şi a tusei, având efecte benefice asupra plămânilor şi rinichilor.

Te vei însănătoşi rapid, în urma unei simple înţepături a acestei reptile uscate.

Doar nu credeai că e vreun tratament relativ normal?!

Dar specialiştii în tratamente naturiste chinezeşti recomandă înţepătura cu gecko ca leac pentru impotenţă sau ejaculare prematură. Putem spune că merită sacrificiul!

Aşadar, dacă treci pe lângă vreun magazin naturist chinezesc şi vezi atârnând pe undeva o astfel de şopârlă, să ştii la ce foloseşte!

Publicitate

Abonaţi-vă la newsletter folosind butonul de mai jos, pentru a primi gratuit o notificare pe email atunci când publicăm un articol nou:

1 Comentariu

  1. Publicitate

Lăsaţi un mesaj

Scrieţi comentariul
Vă rugăm să vă introduceţinu numele