De-a lungul istoriei, au existat accidente teribile în care și-au pierdut viața sute de oameni, iar în unele cazuri, răspunsurile la întrebările pe care și le-au pus cercetătorii au venit abia peste ani.

Mai jos avem 10 tragedii istorice, în care au sfârşit o mulţime de oameni şi care au schimbat într-un fel sau altul cursul istoriei.

Printre aceste dezastre se numără şi încercarea lui Donald Campbell de a bate recordul de viteză pe apă, fiind ucis după ce a pierdut controlul ambarcaţiunii, dar şi dezastrul de la circuitul Le Mans, unde, în 1955, a avut loc celebra cursă de 24 de ore, în care pilotul Pierre Levegh a pierdut controlul Mercedesului pe care îl conducea, rezultând un accident în urma căruia au decedat 83 de spectatori şi alţi 120 au fost răniţi.

De la săritura lui Franz Reichelt de pe Turnul Eiffel până la dezastrul dirijabilului Hindenburg, putem viziona cum s-au petrecut câteva dintre cele mai mari dezastre surprinse de camerele de filmat ale vremii.


Publicitate
• CITEŞTE ŞI:  Ierihon, cel mai vechi oraş din lume, locuit de peste 11.000 de ani

Abonaţi-vă la newsletter folosind butonul de mai jos, pentru a primi gratuit o notificare pe email atunci când publicăm un articol nou:

Lăsaţi un mesaj

Scrieţi comentariul
Vă rugăm să vă introduceţinu numele