Voluntar în minciună

2 min


Când eram mai mic aveam impresia că tot ce îmi trebuie pentru a fi un bun fotograf sunt banii. Bani pentru tehnologie avansată în domeniu.

Şi mai credeam că şi meseria asta se fură, aşa cum se spune despre toate. Voiam doar să stau şi să miros urma unui fotograf pe care-l admiram în speranţa că dacă insist cu privirea, o să înţeleg cândva rostul pentru care apasă pe butoanele alea şi ce manevre mai făcea.

Îi căram rucsacul, îmi plăcea să mă numesc voluntar. Eram un prost, multumesc cerului că am ajuns repede la concluzia asta şi am reuşit să realizez, cu ajutorul unor oameni cu adevărat mari, să înţeleg că şi pentru a fi un fotograf bun nu trebuie doar să ştii să fotografiezi.

De exemplu, când subiectul este uman, trebuie să ştii să-i induci o stare de relaxare, să eviţi starea de crispare. Calitatea fotografiei depinde exponenţial de asta, în acest caz. De asemenea, am intrat cum nu-mi imaginam în cărţi, tutoriale. Fără cunoştinţele de bază nu o să înţelegi niciodată ce face cineva cu un DSLR, pentru că, garantat, nimeni nu o să se oprească din şedinţă pentru a-ţi explica, exceptând desigur şedinţele care au obiect tema unui curs de fotografie.

Concluzie, că nu mai am timp: în acest domeniu, nu poţi fi decât propriul tău voluntar.


Ţi-a plăcut? Distribuie şi prietenilor tăi!

Care este reacţia ta?

Furios Furios
0
Furios
Trist Trist
0
Trist
Drăguţ Drăguţ
0
Drăguţ
La naiba La naiba
0
La naiba
Nu-mi place Nu-mi place
0
Nu-mi place
Îmi place Îmi place
0
Îmi place
LoL LoL
0
LoL
Cool Cool
0
Cool
WTF WTF
0
WTF
Vladimir

Fotograf. Şi blogger.

0 Comments

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.