fbpx

Volkswagen a devenit cel mai mare producător auto din lume

2 min


Volkswagen a devansat de curând Toyota Motor Corp în primele şase luni ale anului şi a devenit cel mai mare producător auto mondial, după livrări, conform Bloomberg.

În primul semestru din 2015, Volkswagen a vândut 5,04 milioane de vehicule, iar Toyota, 5,02 milioane unităţi.

Livrările au scăzut cu 1,5% în cazul Toyota şi cu 0,5% la Volkswagen.

Grupul german şi-a majorat vânzările în Europa Occidentală, cu peste 6%, compensând astfel încetinirea din China, cea mai mare piaţă a sa.

Livrările Toyota in Europa au urcat cu 5,7% în primul semestru din acest an.

Obiectivul strategic al celor de la Wolkswagen este ca până în 2018 să devină cel mai mare producător auto din lume. Dar trebuie să facă faţă declinului din China, cea mai mare piaţă auto din lume, şi  concurenţei venite din partea modelelor ieftine ale brandurilor chineze.

„Competiţia dintre Toyota şi Volkswagen va fi foarte strânsă. Aceste companii vor trebui să se axeze mai mult pe profitabilitate decât pe vânzări'”, a apreciat analistul Koji Endo, de la Advanced Research Japan. 

General Motors, al treilea producător auto mondial după vânzări, a anunţat recent că în primul semestru din acest an livrările sale globale au scăzut cu 1,2%, la 4,86 milioane de vehicule.  GM a fost cel mai mare producător auto mondial timp de 77 de ani consecutiv, până în 2008, când a fost devansat de rivalul japonez Toyota.

La rândul său, grupul nipon a pierdut poziţia de lider în 2011, când cutremurul şi tsunamiul din 11 martie au paralizat temporar producţia uzinelor Toyota din nord-estul Japoniei, dar a revenit în frunte în 2012.

Constructorul german deţine mai multe mărci importante, respectiv: Audi, Bentley, Bugatti, Lamborghini, Seat, Škoda Auto, Volkswagen şi Porsche, având o cifră de afaceri de 126,8 miliarde euro şi un profit anual de 6,8 miliarde euro. Destul de impresionant, nu?


Apreciază articolul


Apreciază articolul


Ţi-a plăcut? Distribuie şi prietenilor tăi!

Care este reacţia ta?

Furios Furios
0
Furios
Trist Trist
0
Trist
Drăguţ Drăguţ
0
Drăguţ
La naiba La naiba
0
La naiba
Nu-mi place Nu-mi place
0
Nu-mi place
Îmi place Îmi place
0
Îmi place
LoL LoL
0
LoL
Cool Cool
0
Cool
WTF WTF
0
WTF
Ion Popescu

0 Comments

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.