fbpx

Vezi cum arată pădurile României din satelit, comparativ cu ale Ucrainei

3 min


Putem spune că după Revoluţie s-a furat inclusiv aerul pe care încă îl mai respirăm liberi. S-a furat prin defrişarea masivă a pădurilor, fără să intereseze pe cineva ce se va alege de viitoarele generaţii.

Ne-am trezit destul de târziu, iar în prezent, cu efortul autorităţilor, se încearcă tragerea la răspundere a celor care au participat direct la acest jaf şi stoparea acestui fenomen care părea o normalitate până de curând.

Camioane de lemne ieşeau din păduri, fără să aibă vreun document, simpla justificare fiind faptul că proprietarii acelor terenuri pot face ce vor cu pădurile care, nu-i aşa?, le aparţin de drept, deşi nu au plantat nici copacii pe care i-au tăiat, nici alţii în loc.

Cum arată pădurile văzute din satelit

O simplă privire aruncată pe hărţile din satelit te poate lămuri cu privire la ce s-a întâmplat vreme de un sfert de veac, comparativ cu pădurile din ţara vecină. Nici ucrainenii nu se pot mândri cu un sistem mai puţin corupt, însă putem aprecia că nu au ras chiar atât de masiv „producătorii de oxigen”.

Linia albă din mijloc reprezintă graniţa dintre cele două state

Uitându-ne la câteva zone din apropierea graniţei cu Ucraina, putem observa că pădurile parcă „se opresc” la intrarea în ţara noastră.

Linia albă este graniţa dintre cele două state
Linia galbenă este graniţa dintre cele două state

În ultimii ani fenomenul defrişărilor masive a fost redus semnificativ, datorită acţiunilor desfăşurate de DNA, Poliţie şi celelalte autorităţi competente, însă procesul de reîmpădurire este unul lung, necesită oameni dedicaţi, autorităţi în descrierea cărora nu trebuie să existe termenul de „corupţie” şi spirit civic din partea tuturor cetăţenilor, care au posibilitatea de a denunţa orice acţiune ilegală pe care o suspectează.

Dacă vrem aer curat şi în viitor, atât pentru noi, cât şi pentru generaţiile următoare, acest fenomen trebuie stopat, iar exploatările forestiere să fie realizate în mod raţional.


Apreciază articolul


Apreciază articolul


Ţi-a plăcut? Distribuie şi prietenilor tăi!

Care este reacţia ta?

Furios Furios
6
Furios
Trist Trist
0
Trist
Drăguţ Drăguţ
0
Drăguţ
La naiba La naiba
2
La naiba
Nu-mi place Nu-mi place
0
Nu-mi place
Îmi place Îmi place
0
Îmi place
LoL LoL
0
LoL
Cool Cool
0
Cool
WTF WTF
0
WTF
Otilia

0 Comments

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *