fbpx

Vezi cum arată cel mai performant camion, capabil să circule 2000 KM fără întrerupere

4 min


Compania americană Nikola a lansat un nou concept de camione, care, cel mai probabil, va revoluţiona transportul de mărfuri, atât din punct de vedere al timpului, cât şi al cantităţii şi pierderilor reduse.

Acest nou camion cu siguranţă este visul oricărui şofer de cursă lungă!

În timp ce magnatul american Elon Musk şi Tesla îşi propun să construiască automobile electrice personale la scară industrială, o altă firmă s-a gândit să fabrice camioane, care vor funcţiona cu ajutorul unui motor hibrid, alimentat atât cu energie electrică cât şi cu gaz natural.

Compania americană Nikola a dat publicităţii conceptul camionului „Nikola One”. Acesta este capabil să tracteze remorci cu o încărcătură de maximum 36 de tone, pe o distanţă de până la 1930 de kilometri.

Foto:behindthewheel.com.au

Vehiculul este prevăzut cu un sistem hibrid de stocare a combustibilului având o capacitate de aproximativ 680 de litri Gazul natural, folosit pe post de combustibil, alimentează generatorul cu turbină, ce încarcă acumulatorul de 320 KWh.

Bateria este cea care alimentează cele şase motoare cu care este prevăzut camionul, câte unul pentru fiecare roată.

Fiecare motor are o capacitate de 335 CP, ceea ce înseamnă că, per total, capacitatea sistemului de propulsie cu care este prevăzut camionul este de 2000 CP.

Foto:overdriveonline.com
Pentru început, vehiculul va putea fi alimentat de la staţiile Nikola CNG din SUA. Pentru primele 5000 de comenzi de camioane, Nikola  va furniza combustibil gratuit, în limita a 1.600.000 de kilometri parcurşi.
Foto:nikolamotor.com

Cabina camionului a fost proiectată pentru a fi cel puţin la fel de luxoasă ca şi Model 3 al lui Elon Musk.

Ea este prevăzută cu frigider şi congelator, aer condiţionat, un panou de bord de 10 inch, internet 4G LTE, Wi-Fi, parbriz panoramic, două paturi, cuptor cu microunde şi un televizor cu o diagonală de 42 inch.

Foto:nikolamotor.com

„Conducătorul auto ar putea sta în cabină, dispunând de toate facilităţile necesare, timp de o săptămână, fără a fi nevoie să realimenteze camionul”, susţin reprezentanţii companiei americane.

După ce vehiculul va fi testat şi va primi aprobarea de a circula pe şosele, el le va permite şoferilor să controleze, în mod simultan, de la distanţă, până la cinci camioane, prin intermediul sistemului wireless conceput de Nikola.

Ştim foarte bine că şoferii de cursă lungă sunt la mare căutare în Europa în această perioadă.

Din acest motiv, noile minunăţii tehnologice ale celor de la Nikola, ar putea rezolva problema lipsei şoferilor de camioane, dar şi pe cea a costurilor de transport, cu care se confruntă companiile din industria de profil.


Apreciază articolul


Apreciază articolul


Ţi-a plăcut? Distribuie şi prietenilor tăi!

Care este reacţia ta?

Furios Furios
0
Furios
Trist Trist
0
Trist
Drăguţ Drăguţ
1
Drăguţ
La naiba La naiba
0
La naiba
Nu-mi place Nu-mi place
0
Nu-mi place
Îmi place Îmi place
11
Îmi place
LoL LoL
2
LoL
Cool Cool
10
Cool
WTF WTF
3
WTF
Radu N. Constantinescu
Fost blogger. Momentan îmi dau cu părerea.

0 Comments

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.