Opt oameni au fost ucişi şi alţii sunt în continuare vânaţi, pentru că ar fi vampiri

3 min


Dacă mai era nevoie de dovezi pentru a a confirma că normalitatea nu este ceva preconceput, ci ţine mai degrabă de nivelul de cultură, civilizaţie şi educaţie, povestea de mai jos sigur te va pune pe gânduri.

Dacă te miri că în România există cercopiteci care-şi violează mătuşile octogenare, în alte locuri de pe planetă unii vânează vampiri. La propriu.

vampiri ucisi de oameni

Adică ucid oameni despre care sunt convinşi că sunt vampiri. Şi nimic nu le poate demonta convingerile. Exact ca în cazul celor care urmăreau OTV.

Ucişi pentru că sunt vampiri

Opt persoane acuzate că sunt vampiri au fost ucise de mulțimea furioasă în Malawi, iar alţii sunt în continuare vânaţi, conform dailymail.co.uk.

Ultima crimă a avut loc în orașul Blantyre, atunci când mai mulți localnici furioși au acuzat un bărbat epileptic că este vampir și apoi l-au ucis, a declarat vineri purtătorul de cuvânt al poliției, Ramsey Mushani, citat de dailymail.co.uk.

Crimele, comise în sudul țării, se bazează pe credința că anumiţi vampiri, îmbrăcați în negru, intră în casele oamenilor adormiți pentru a le suge sângele. Peste treizeci de persoane au fost arestate, fiind acuzate de crimă, atac și incendiere, a precizat purtătorul de cuvânt.

În aceste condiții, Organizația Națiunilor Unite și Ambasada Statelor Unite ale Americii în Malawi au emis avertismente pentru străinii care vizitează sudul țării.

Miturile și superstițiile sunt profund înrădăcinate în această țară cu 17 milioane de locuitori, în care aproape 40% dintre adulți sunt analfabeți, potrivit ONU.

România stă ceva mai bine la rata analfabetismului, cu un procent mai mic de 2% din populaţie.

Cu toate acestea, la analfabetism funcţional suntem fruntaşi, cu o rată de 42%. Adică oameni care nu sunt capabili să facă raţionamente elementare, nu ştiu să folosească operaţiile matematice elementare când se confruntă cu o situaţie din viaţa de zi cu zi, învăţând lucruri pe de rost în timpul şcolii, chestiune care nu este deloc de folos pentru viitor.


Ţi-a plăcut? Distribuie şi prietenilor tăi!

Care este reacţia ta?

Furios Furios
0
Furios
Trist Trist
0
Trist
Drăguţ Drăguţ
0
Drăguţ
La naiba La naiba
0
La naiba
Nu-mi place Nu-mi place
1
Nu-mi place
Îmi place Îmi place
0
Îmi place
LoL LoL
1
LoL
Cool Cool
0
Cool
WTF WTF
3
WTF
Vladimir

Fotograf. Şi blogger.

0 Comments

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.