Un senator a propus o taxă pentru meniurile de la nunţi

3 min


Se ştie că orice chestie care generează plăcere, trebuie taxată, nu-i aşa?

Ne distrăm la nuntă? Da! Atunci e clar că trebuie o taxă pentru a ne mai tăia din elan, că prea multă distracţie poate dăuna. Cum aleşii noştri se gândesc la toate, era şi cazul ca un parlamentar să lanseze un proiect de lege prin care să bage o taxă, oricât de mică, în ceea ce priveşte nunţile.

„Pentru că nunta e un prilej de fericire, unde e vorba şi de mulţi bani”, o nouă taxă ar fi binevenită pentru a colecta nişte fonduri care să se ducă în contul patrimoniului naţional. Cel puţin asta consideră senatorul liberal Dorin Dobra care a venit cu această idee pe care a prezentat-o în cadrul unei postări pe pagina sa de Facebook.

„Motivaţia mea era următoarea: peste tot în ţară, nunţile s-au transformat în nişte spectacole foarte frumoase. Nu mai e invitat un singur cântăreţ, nu mai e invitată o singură formaţie, ci, cel puţin în Ardeal, e o peregrinare de spectacol”, a argumentat Dobra, pentru Gândul, propunerea sa de a stabili, pe numărul de meniuri servite la o nuntă, o taxă de 50 de bani, care ar urma să fie achitată de cei care prestează servicii alimentare.

Şi nu este singura. De fapt, Dobra susţine că ar oscila între această variantă şi cea de a direcţiona bani din „facturile pe care artiştii le încasează”, fondurile astfel strânse urmând să fie direcţionate pentru restaurarea clădirilor de patrimoniu. În orice caz, senatorul promite că nu s-ar intra „în niciun fel în intimitatea şi aspectul privat al unei nunţi”.

„Tocmai de aceea nu vreau să pun pe nimeni să declare ce a avut, şi cât a avut. Oricum există o factură pentru cei ce prestează serviciile de alimentaţie”, explică liberalul. Pe de altă parte, acesta nu exclude stabilirea unor plafoane. „Sunt nunţi de un anumit ‘level’ şi nunţi la ţară şi putem şi asta discuta”, mai susţine senatorul.

Senatorul este dezamăgit, deoarece Ministerul Culturii nu l-a băgat în seamă până în prezent.


Ţi-a plăcut? Distribuie şi prietenilor tăi!

Care este reacţia ta?

Furios Furios
0
Furios
Trist Trist
0
Trist
Drăguţ Drăguţ
0
Drăguţ
La naiba La naiba
0
La naiba
Nu-mi place Nu-mi place
0
Nu-mi place
Îmi place Îmi place
0
Îmi place
LoL LoL
0
LoL
Cool Cool
0
Cool
WTF WTF
0
WTF
Ion Popescu

0 Comments

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.