fbpx

Un român a primit notificare pe Facebook că i se inchide profilul pentru ca ar fi fals, dar nu trebuia să deschidă linkul

3 min


Hackerii sunt din ce în ce mai inventivi şi reuşesc să păcălească şi persoane care au experienţă pe internet. 

O noua fraudă pusă la cale de hackeri face probleme mari. De data aceasta, hackerii se folosesc de Facebook pentru a fura bani.

Mesajul care îţi va apărea este în limba engleză şi părea ca vine din partea Facebook, dar lucrurile nu stau tocmai aşa. În realitate este o aplicaţie dezvoltată pe Facebook, în care este folosită o pagină care dă impresia că este oficială. Ţi se spune că profilul îţi va fi inchis, iar dacă nu vrea ca firma pe care o deţii să-şi piardă identitatea virtuală, trebuie să accesezi un link.

A păţit-o un român, care a fost aproape să-şi piardă banii. În general sunt vizaţi cei care deţin afaceri mici, dar care au investit în pagina lor de Facebook.

Traian Ispasiu, victimă: „Mi-a cerut să mă autentific. Am dat click pe acest link, s-a deschis şi, în situaţia aceasta, te pune sa confirmi datele de pe Facebook, după aceea te duce în partea de confirmare a cardului.”

În realitate, este vorba despre o pagină de Facebook, dar care nu aparţine companiei

Odată introduse datele cardului, ajungi la mâna hackerului, care preia controlul contului. Şi dacă mai ai şi ghinionul ca el să fie online fix în momentul în care i-ai oferit datele, îţi goleşte contul instant. N-a fost însă şi cazul lui Traian, care s-a gândit, să verifice şi pagina de pe care a primit notificarea iniţială.

Nu puţini sunt cei care cad în astfel de capcane, fiind orbiţi de faptul că şi-ar putea pierde paginile de Facebook şi contactul cu cei care au dat like, mai ales dacă au investit în dezvoltarea acestei legături.

Aceste tehnici de înşelăciune sunt într-o dezvoltare continuă, iar experţii ne sfătuiesc să fim mai atenţi atunci când vine vorba de confirmări suspecte, în special atunci când apare un câmp pentru conturi bancare sau numere ale cardurilor de credit.


Apreciază articolul


Apreciază articolul


Ţi-a plăcut? Distribuie şi prietenilor tăi!

Care este reacţia ta?

Furios Furios
0
Furios
Trist Trist
0
Trist
Drăguţ Drăguţ
0
Drăguţ
La naiba La naiba
0
La naiba
Nu-mi place Nu-mi place
0
Nu-mi place
Îmi place Îmi place
0
Îmi place
LoL LoL
0
LoL
Cool Cool
0
Cool
WTF WTF
0
WTF
Vladimir

Fotograf. Şi blogger.

0 Comments

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.