fbpx

Un medicament minune trezeşte o femeie din comă după 2 ani (VIDEO)

3 min


Deşi sţiinţa şi medicina sunt foarte avansate (cel puţin pentru percepţia omului de rând), încă nu se cunosc toate detaliile despre starea de comă în care ajung uneori oamenii.

O persoană aflată în stare de comă, deși este în viață, procesele ei interne continuând să funcționeze, nu poate să fie deșteptată, nu răspunde în mod conștient la durere, lumină sau sunet, nu inițiază nicio acțiune voluntară și îi lipsește ciclul normal de somn și trezie.

Individiul comatos, chiar dacă poate să facă impresia de a fi treaz, nu simte, nu vorbește, nu aude și nu se mișcă în mod conștient și intenționat.

Coma este determinată de o leziune a creierului. Leziunea cerebrală poate fi determinată de o presiune crescută, sângerare, lipsă de oxigen, sau acumularea unor toxine. Leziunea poate fi temporară şi reversibilă. De asemenea, există cazuri în care poate fi permanentă. Mai mult de 50% dintre come au legătură cu traumatismele craniene sau disfuncţii ale sistemului circulator cerebral.

Pacienții aflaţi în stare comatoasă ar fi mai sensibili și recepționează cu mult mai mult din mediul înconjurător, decât s-a presupus până în prezent. Această informație ar fi importantă în procedeele de tratament.

Cu toate acestea, există unele tratamente care ar putea să fie folosite în mod frecvent în viitor.

În materialul de mai jos vom vedea povestea lui Dianne, o femeie care a stat într-o stare de comă timp de aproape 2 ani. Deşi ai crede că starea de comă înseamnă ca persoana să stea nemişcată, ca şi cum ar dormi, nu este neapărat aşa. Aceasta poate fi complet paralizată, cu excepţia mişcărilor oculare, dar rămâne trează şi alertă, având o funcţionare mintala normală.

Familia lui Dianne a decis să încerce un medicament numit Zolpidem, care are un efect ciudat asupra pacienţilor aflaţi în comă.

De ce este ciudat?

Pentru că Zolpidem este un hipnotic modern, din clasa imidazopiridine cu profil similar benzodiazepinelor, prescris de obicei pentru a induce somnul. Cu alte cuvinte, este un somnifer.

La scurt timp după administrare, miracolul se produce. Dianne se trezeşte şi totul pare să revină la normal în câteva clipe.

Vizionează materialul şi distribuie şi prietenilor tăi


Apreciază articolul


Apreciază articolul


Ţi-a plăcut? Distribuie şi prietenilor tăi!

Care este reacţia ta?

Furios Furios
0
Furios
Trist Trist
2
Trist
Drăguţ Drăguţ
1
Drăguţ
La naiba La naiba
0
La naiba
Nu-mi place Nu-mi place
0
Nu-mi place
Îmi place Îmi place
5
Îmi place
LoL LoL
0
LoL
Cool Cool
0
Cool
WTF WTF
0
WTF
Andreea I.

Ofiţer amanet. Dar mai degrabă aş scrie. Vezi articolele mele aici.

One Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.