Un ateu a vrut să facă mişto de o babă credincioasă


Un ateu convins avea ca vecină o bătrână foarte credincioasă, pe care, bineînţeles nu o suporta deloc.

Sunt sigur că ştii cum sunt babele credincioase care îşi fac zece mii de cruci când trec pe lângă biserică, şi aruncă cu agheazmă peste tinerii care se ling pe bănci în parcuri. Ei bine, baba asta era de 10 ori mai rea şi avea un obicei tare ciudat: în fiecare dimineaţă ieşea la uşă şi striga, să audă vecinii, „Lăudat fie Domnul!”, după care, foarte mulţumită de sine, închidea uşa şi îşi vedea de treabă.

Scos din sărite, după mai multe discuţii pe teme religioase, văzând că nu are nicio şansă să convingă baba să o lase mai moale, ateul s-a gândit să-i facă o farsă, sperând că o va potoli. Astfel, s-a dus omul la cumpărături şi a luat o mulţime de alimente, pe care le-a împachetat frumos. A doua zi dimineaţă, a pus coşul cu bunătăţi la uşa babei, ştiind că aceasta va ieşi să urle, ca de obicei.

După ce scoate baba capul pe uşă, înainte să strige, a observat coşul, pe care l-a examinat imediat. Bucuroasă din cale-afară, ia baba coşul şi apoi strigă: „Lăudat fie Domnul pentru că mi-a dat toate aceste bunătăţi!”

Ateul, aşteptând acest moment, deschide uşa şi-i spune, pe un tot superior, babei: „Ha! Nu a fost Domnul, eu am fost cel care ţi-a cumpărat toate astea!”

Baba, părând să-l ignore pe ateu, nu stă mult pe gânduri şi strigă din nou: „Lăudat fie Domnul pentru toate aceste bunătăţi…şi pentru că l-a făcut pe ateu să plătească pentru ele!”

Care este reacţia ta?

Furios Furios
0
Furios
Trist Trist
0
Trist
Drăguţ Drăguţ
0
Drăguţ
La naiba La naiba
0
La naiba
Nu-mi place Nu-mi place
0
Nu-mi place
Îmi place Îmi place
0
Îmi place
LoL LoL
0
LoL
Cool Cool
0
Cool
WTF WTF
0
WTF

0 Comments

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sigur o să-ţi placă

Din categoria Bancuri

Nu rata: