Peste 300.000 de soldaţi români au pierit pe câmpul de luptă în Primul Război Mondial.

Aproape fiecare sătuc din România a dat eroi care s-au jertfit la Mărăşeşti, Mărăşti, Oituz sau în celelalte bătălii din prima conflagraţie mondială.

Unul dintre ei este Ion Posea. Acesta era sergent în Regimentul 48 Infanterie din Buzău.

Nici 20 de ani nu avea când a plecat în cătănie, la Compania 11, Regimentul 48 Infanterie de la Buzău.

Ultima scrisoare a unui erou
Sergentul Ion Posea

Sergentul Ion Posea şi camarazii săi au pornit la război în 1917.

Înaintea plecării din cazarmă, militarul din comuna Siriu le-a trimis părinţilor o fotografie. Pe spatele acesteia a scris un mesaj parcă premonitoriu.

Ultima scrisoare a unui erou

Ultima scrisoare a unui erou
Mesajul de pe spatele fotografiei

”Primiţi această fotografie pe care s-o aveţi suvenire, pentru că nu se ştie dacă mai vin pe acasă şi când v-o fi dor de mine şi îţi vrea ca să mă vedeţi, să vă uitaţi la fotografie, căci eu sunt gata de a merge la război şi sunt echipat complet pentru război şi sunt plecat şi vă spun, iubiţi părinţi, sărutări de mâini, căci aşa am fost ursit, pentru că, atunci când mi-a plăcut să trăiesc, am plecat. Acum vă zic cu bine, iubiţi părinţi, şi vă sărut pe întreaga familie. Al vostru Nicuşor”, a scris sergentul Posea pe spatele fotografiei.

Rândurile scrise pe spatele fotografiei reflectau sentimentul care probabil îi domina pe toţi ostaşii atunci când aşteptau să pornească în bătaia armelor inamice.

A fost ultima fotografie a militarului buzoian înainte să piară la Mărăşeşti.

• CITEŞTE ŞI:  De ce Iuda l-a trădat pe Iisus. Cât valorau cei 30 de arginţi pe care i-a primit în schimbul trădării

De Ziua Eroilor, pentru a cinsti memoria înaintaşului lor, strănepoatele eroului, care sunt profesoare, au decis să împărtăşească publicului ultima scrisoare a unui erou – unchiul lor, sergentului Ion Posea.

Publicitate

Abonaţi-vă la newsletter folosind butonul de mai jos, pentru a primi gratuit o notificare pe email atunci când publicăm un articol nou:

Lăsaţi un mesaj

Scrieţi comentariul
Vă rugăm să vă introduceţinu numele