Topul celor mai puternici 10 oameni din lume în 2015. Angela Merkel e abia pe 5


Într-o epocă a vitezei şi a tehnologiei, sunt atât de multe calcule şi conexiuni care trebuie făcute, încât ai spune că este aproape imposibil să stabileşti cu exactitate care este cel mai puternic om al Planetei.

Totuşi, specialiştii de la Forbes, că de aia sunt specialişti, au reuşit să rezolve ecuaţia şi au stabilit care sunt cei 10 oameni care deţin puterea în anul 2015 şi care ar trebui să menţină un echilibru economic şi militar.

10. David Cameron – Prim-ministru al Regatului Unit

David Cameron este actualul prim-ministru al Regatului Unit și președinte al Partidului Conservator.

Deşi a avut parte de un an 2014 foarte dificil, fiind aproape să piardă Scoţia în urma referendumului din septembrie, este poziţionat de Forbes pe locul 10 în acest top. Deşi are o mentalitate nu foarte agresivă, a solicitat Parlamentului să aprobe lansarea unui atac aerian împotriva grupării ISIS, pe care i-a numit „terorişti psihopaţi”.

David Cameron este destul de popular şi în mediul online, însă cine s-ar fi aşteptat să-l depăşească în top pe Salman bin Abdul-Aziz (locul 11), regele Arabiei Saudite şi cel care deţine practic un procent însemnat din rezerva de petrol a Terrei?!


9. Sergey Brin şi Larry Page – co-fondatorii Google

Google – probabil cel mai puternic brand din istorie, prin care trec două treimi din căutările de pe internet. Iar internetul este enorm.

Atunci când eşti directorul unei astfel de companii, probabil ai un cuvânt destul de greu şi în ceea ce înseamnă putere de decizie la nivel global, fie că e vorba de economie, fie că e vorba de politică.

Nu are rost să vorbim despre câştigurile companiei şi nici despre banii care trec pe la ei, şi mai bine continuăm prezentarea topului cu ocupantul locului 8.8. Mario Draghi – președinte al Băncii Centrale Europene

Mario Draghi este un economist, bancher și fost înalt funcționar italian, în prezent preşedinte al Băncii Centrale Europene, poziţionat de Forbes pe locul 8 în rândul celor mai puternici oameni ai planetei.

Probabil te întrebi de ce un economist apare în acest top, luând faţa unor personalităţi foarte influente. Ei bine, dacă „Super Mario” face un sigur pas greşit, întreaga economie europeană ar putea fi ameninţată. Din câte se pare, măsurile gândite de el, ar putea scăpa şi cele mai afectate ţări de perioada de austeritate, precum Grecia, Spania sau Italia.

[button color=”” size=”20″ type=”outlined” target=”” link=”http://cespun.eu/topul-celor-mai-puternici-10-oameni-din-lume-in-2015-angela-merkel-e-abia-pe-5/2/”]« Pagina 2 din 3 »[/button]

Care este reacţia ta?

Furios Furios
0
Furios
Trist Trist
0
Trist
Drăguţ Drăguţ
0
Drăguţ
La naiba La naiba
0
La naiba
Nu-mi place Nu-mi place
0
Nu-mi place
Îmi place Îmi place
0
Îmi place
LoL LoL
0
LoL
Cool Cool
0
Cool
WTF WTF
0
WTF

0 Comments

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sigur o să-ţi placă

Din categoria Analiză

Nu rata: