Top 10 al celor mai grei oameni din istorie. La propriu!

9 min


Obezitatea este o creștere exagerată a greutății corporale (peste 25% față de greutatea normală), cauzată de acumularea unei cantități mari de grăsime în țesutul subcutanat și în jurul viscerelor.

Pun pariu că şi tu ai făcut mişto la un moment dat de o persoană supraponderală, iar mai târziu, când ţi-ai dat seama că de cele mai multe ori este vorba despre o boală, te-ai simţit prost. Sau, dacă eşti inclus în această categorie, cunoşti mai bine sentimentul, fiind judecat şi poreclit în repetate rânduri din cauza afecţiunii de care probabil nu eşti bucuros.

Obezitatea este cea mai frecventă boală metabolică şi se asociază adesea cu boli cronice severe, cum ar fi bolile cardiovasculare, diabetul zaharat sau apneea de somn. Ea este caracterizată, după cum bănuiesc că ştii deja, printr-un exces de ţesut adipos, de multe ori inestetic şi care bagă foarte mulţi oameni în depresie, pe lângă celelalte probleme de sănătate.

Majoritatea oamenilor care nu au probleme de greutate presupun că a fi supraponderal înseamnă fie că bagi în tine cau un spart, fie că eşti leneş şi nu-ţi place să faci sport. Totuşi, sunt unii oameni disperaţi din cauza greutăţii în exces şi, deşi încearcă, nu prea au succes când vine vorba de diete sau sport. Totuşi, dacă eşti puţin supraponderal, dar nu ai probleme cu glandele sau alte chestii care influenţează greutatea, nu trebuie să te resemnezi şi, în timp ce te uiţi la Suleyman, să te îndopi până îţi plesneşte capul, cu cartofi prăjiţi cu maioneză şi 3 kile de ciocolată la desert. Există soluţii!

Bun, am stabilit că obezitatea, în cele mai urâte forme ale sale, reprezintă o boală. Ca în orice domeniu, trebuie să existe şi un top al celor mai grei dintre cei care suferă de obezitate, unii reuşind chiar să revină la o viaţă normală, ce-i drept, cu puţin ajutor.

Iată, aşadar, cele mai grele persoane care au trăit vreodată:

10. Robert Earl Hughes – 485 kg

Născut în 1946, Robert Earl Hughes a fost cel mai greu om din lume din acea perioadă, cântărind puţin peste 485 kg. Robert avea probleme cu glanda pituitară, iar la vârsta de 6 ani deja cântărea 90 kg. Deşi a încercat diverse regimuri, nu a putut să slăbească prea mult, cântărind la moartea sa în jur de 472 kg, coşciugul său fiind de mărimea unui pian.


Ţi-a plăcut? Distribuie şi prietenilor tăi!

Care este reacţia ta?

Furios Furios
0
Furios
Trist Trist
0
Trist
Drăguţ Drăguţ
0
Drăguţ
La naiba La naiba
0
La naiba
Nu-mi place Nu-mi place
0
Nu-mi place
Îmi place Îmi place
0
Îmi place
LoL LoL
0
LoL
Cool Cool
0
Cool
WTF WTF
0
WTF
Sandra

2 Comments

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  1. Mda….in 2 din 10 cazuri chiar e vorba de o boala incontrolabila pana in absolut – chiar si atunci se pot lua masuri…

    In celelalte 8 cazuri, personajele doar se amagesc ca ar fi vorba de vreo boala si baga in ei fara mila – nu e ignoranta, nu e potrivnicie – este vorba de o boala cand o persoana ia in greutate in mod nejustificat. Cand un porc de asta se asaza la masa si curata tot ceea ce s-a pus la vedere, ala nu e boala…

    https://youtu.be/XxnpAQh8vPQ