fbpx

Ţi se pare că plăteşti cam mult la curent? Ai dreptate! Cu toţii am plătit în plus 1 miliard €

2 min


Producătorii de energie electrică şi termică în cogenerare de înaltă eficienţă primesc, începând cu 1 aprilie 2011, ajutoare lunare, sub forma unei sume de bani denumită „bonus”. De ce? De aia! Că oamenii muncesc pentru binele tău şi al Planetei!

Din 2011 şi până acum, factura plătită de consumatorii de energie din România a fost încărcată cu un miliard de euro, reprezentând o taxă, denumită contribuţia pentru cogenerare de înaltă eficienţă. Un miliard de euro!

În acest moment, 47 de companii din România primesc aceşti bani pentru eficientizare, iar banii au mers către investiţii care ar fi trebuit să îmbunătăţească alimentarea cu energie electrică şi termică. Mulţi dintre beneficiarii banilor au ajuns însă în insolvenţă, iar alţii bifează pierderi de zeci de milioane de euro. Simţi şi tu îmbunătăţiri, nu?

Probabil nu o dată te-ai întrebat de ce facturile de la curent au zeci de rânduri irelevante, iar în dreptul fiecăruia aşezate sume care, la final, formează totalul facturii. Stai liniştit, nici eu nu am vreun răspuns.

Totuşi, mă simt mai bine că cineva lucrează pentru noi şi, odată ce companiile vor înceta să mai intre în faliment (de la muncă multă, plătită prost, bineînţeles), vom avea parte de energie electrică ieftină, folosind resursele naturale. Mulţumim!


Apreciază articolul


Apreciază articolul


Ţi-a plăcut? Distribuie şi prietenilor tăi!

Care este reacţia ta?

Furios Furios
0
Furios
Trist Trist
0
Trist
Drăguţ Drăguţ
0
Drăguţ
La naiba La naiba
0
La naiba
Nu-mi place Nu-mi place
0
Nu-mi place
Îmi place Îmi place
0
Îmi place
LoL LoL
1
LoL
Cool Cool
1
Cool
WTF WTF
1
WTF
Radu N. Constantinescu
Fost blogger. Momentan îmi dau cu părerea.

0 Comments

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.