Te abţii când strănuţi? Riscurile sunt mari!

2 min


Există situații în care ești tentat să te abții să strănuți, fie că eşti într-un loc public şi te-ai putea pune într-o postură stânjenitoare, fie că nu ai batista sau şerveţelul la tine. Totuși, fără să conştientizezi, îți pui în pericol sănătatea sau chiar viaţa.

Strănutul poate atinge o viteză de 250 de kilometri pe oră și nu trebuie prevenit sau oprit niciodată sub niciun aspect sau motiv, întrucât reprezintă un proces de purificare a organismului.

De fiecare dată când încerci să previi strănutul, gândeşte-te că este vorba de un mecanism de protecţie al corpului şi viteza cu care aerul este expirat în acel moment atinge o viteză mare și încearcă să elimine particule străine şi să cureţe cavitatea nazală, ori dacă oprești presiunea pe care o presupune acest proces, este posibil ca ea să ajungă în altă parte a corpului şi îţi poţi rupe o coastă, de exemplu.

Presiunea prevenită este trimisă către ureche și, de obicei, poate provoca ruptură de timpan, pierderea auzului sau amețeală.

Printre altele, această presiune poate distruge vasele capilare ale ochilor.

Așadar, data viitoare când îți vine să strănuți, nu ezita și strănută cu toată puterea, şi nici nu bănuiești ce bine îi vei face organismului!


Ţi-a plăcut? Distribuie şi prietenilor tăi!

Care este reacţia ta?

Furios Furios
0
Furios
Trist Trist
0
Trist
Drăguţ Drăguţ
0
Drăguţ
La naiba La naiba
0
La naiba
Nu-mi place Nu-mi place
0
Nu-mi place
Îmi place Îmi place
0
Îmi place
LoL LoL
0
LoL
Cool Cool
0
Cool
WTF WTF
0
WTF
Vladimir

Fotograf. Şi blogger.

0 Comments

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.