Anglia – una dintre cele mai bune ţări pentru studii. Ce beneficii oferă românilor

3 min


Cele mai bune ţări pentru studii sunt Anglia şi Olanda, consideră specialiştii, mai ales datorită beneficiilor financiare pe care le oferă românilor.

Un studiu făcut de British Council la nivel mondial arată că, până în 2024, Marea Britanie va atrage 83.000 de studenţi internaţionali în universităţile sale, în plus faţă de cei peste 223.000 găzduiţi în 2013. 40% vor veni din China, în timp ce indienii vor fi depăşiţi, numeric, de nigerieni.

Cu o reputaţie binemeritată pentru educaţie şi cercetare, universităţile şi colegiile din Marea Britanie atrag unii dintre cei mai cunoscuţi profesori universitari şi specialişti din mediul privat. Patru dintre primele şase universităţi din lume sunt din Marea Britanie.

Împrumut de la stat pentru taxele şcolare

De asemenea, Marea Britanie este şi destinaţia de studiu preferată de români, mai ales datorită beneficiilor financiare. Împrumuturile pentru studii sunt oferite de Student Loans Company şi, în prezent, sunt dedicate în special studenţilor la nivel de licenţă.

Cei mai mulţi studenţi care aleg Marea Britanie ca destinaţie de studiu accesează acest împrumut, din moment ce taxele au crescut foarte mult în ultimii trei ani, ajungând la 9.000 de lire. Majoritatea universităţilor oferă programe de studiu ce pot fi acoperite prin împrumut guvernamental, însă există anumite universităţi private la care dacă studenţii se înscriu, nu pot primi finanţare.

De aceea, este util ca inainte de a aplica să fie verificat dacă pe site-ul universităţii apar informaţii despre soluţiile de finanţare. Cei care pot accesa acest împrumut sunt viitori studenţi, care au aplicat la un program de licenţă în Marea Britanie şi care au acceptat o ofertă din partea unei universităţi. Pentru a fi eligibil trebuie să fii cetăţean al Marii Britanii sau al Uniunii Europene.

Cu alte cuvinte, toţi cetăţenii români pot obţine acest împrumut, în baza acceptului unei oferte universitare. Desi procedura impune ca fiecare aplicant să facă o cerere pentru acest împrumut, nu există riscul ca acesta să nu fie acordat decât în cazuri excepţionale. Este, de asemenea, util de ştiut, că nu este stabilită nicio limită de vârstă. 


Ţi-a plăcut? Distribuie şi prietenilor tăi!

Care este reacţia ta?

Furios Furios
0
Furios
Trist Trist
0
Trist
Drăguţ Drăguţ
0
Drăguţ
La naiba La naiba
0
La naiba
Nu-mi place Nu-mi place
0
Nu-mi place
Îmi place Îmi place
0
Îmi place
LoL LoL
0
LoL
Cool Cool
0
Cool
WTF WTF
0
WTF
Otilia

0 Comments

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.