Soldaţii americani au curăţat jegul de pe plajele româneşti

3 min


În fiecare an când am mers la mare, am fost dezgustat de ce rămânea pe plajă, în urma turiştilor care probabil nu-şi doresc un contrast inestetic cu jegul din apă.

În ultima vreme, ce-i drept, mulţi folosesc tomberoanele din plastic, iar unii chiar sortează deşeurile, în timp ce alţii îşi aruncă, pe lângă chiştoacele de la ruşi, şi chiloţii nespălaţi pe plajă, că deh, mâine n-o să mai stea în locul ăla, iar poimâine pleacă acasă.

Anul ăsta nu am mai mers pe litoral, iar din ultimele experienţe şi din câte am mai aflat de la prieteni, nici nu o să mai ajung prea curând pe malul mării oemveului. Pe lângă mizerie, mai sunt şi bişniţarii de şezlonguri, care, după ce au dat banul unde trebuie, se cred regii plajelor şi nu mică mi-ar fi mirarea dacă în curând vor elibera şi bilete de acces pe plajă. După aia, dacă vrei şi în apă, altă taxă.

Hai să nu mai fim jegoşi!

Revenind la mizeria lăsată de melteni, am aflat că peste 100 de soldaţi din Statele Unite au curăţat, sâmbătă, plaja de la Năvodari. Au strâns cu grijă hârtiile, mucurile de ţigară şi sticlele aruncate de turisti de-a lungul verii. Soldaţii au vrut să ne arate că nu trebuie să aşteptăm totul de la stat, ca pe vremea mortului, şi dacă nu vrem să fim îngropaţi de gunoaie, ar trebui să ne mişcăm curul şi să facem ceva.

Dacă vrei condiţii bune la mare, trebuie, în primul rând, să nu te caci pe plajă după ce ai folosit-o, gândindu-te că mâine oricum pleci acasă şi nu mai vii până la anul, când s-ar putea să mergi în altă staţiune.

Soldaţilor li s-au alăturat voluntarii de la „Let’s do it Romania” şi împreună au strâns în 4 ore câteva sute de saci cu deşeuri. Dacă tot există câte o Zi Internaţională pentru orice, pe 20 septembrie, aceştia au sărbătorit Ziua Internaţională a Curăţeniei pe Plajă.

Eu aştept Ziua Internaţională a Oamenilor Civilizaţi!


Ţi-a plăcut? Distribuie şi prietenilor tăi!

Care este reacţia ta?

Furios Furios
0
Furios
Trist Trist
0
Trist
Drăguţ Drăguţ
0
Drăguţ
La naiba La naiba
0
La naiba
Nu-mi place Nu-mi place
0
Nu-mi place
Îmi place Îmi place
0
Îmi place
LoL LoL
0
LoL
Cool Cool
0
Cool
WTF WTF
0
WTF
Ion Popescu

0 Comments

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.