Simona Halep US Open | Avancronica unui traseu de campioană

6 min


BNP Paribas OpenLuni se dă startul ultimului măcel de lux din tenisul mondial, US Open, iar Simona Halep este favorita numărul 2 pe tabloul feminin. Joi a fost tragerea la sorţi a tabloului principal, iar românca se găseşte pe acelaşi sfert cu, în ordinea posibilelor întâlniri, Muguruza, Errani/V.Williams, MaSha/Wozniacki, iar pe jumătate cu Aga Radwanska şi Kerber.

Sharapova nu e un coşmar
O eventuală întâlnire a Simonei Halep cu Maria Sharapova în sferturile de finală de la US Open a îngrozit fanii româncei după tragrea la sorţi! Să pun iar totul pe seama că aşa suntem noi, nişte fricoşi? Eu sunt convinsă că Simona nu e aşa! Simona a pierdut de trei ori anul acesta în faţa MaShei, în două finale de turnee mari şi într-un sfert de finală, de fiecare dată în decisiv, iar în două din cele trei meciuri a avut 1-0 la seturi. Au fost meciuri lungi de fiecare dată, piperate de stilul distrugător al rusoaicei, de calmul copilului pe care l-a arătat Simona, până când s-a simţit nedreptăţită, în cazul finalei de la RG şi a sfertului de la Cinncy. De ce să fie un coşmar Maria Sharapova pentru Simona Halep? De ce să nu fie un motiv pentru a da din ce în ce mai mult? Este un duel din ce în ce mai mediatizat, e un generator bun de marketing pentru româncă. În cazul unui nou duel, putem avea garanţia şi, în acelaşi timp obligaţia de a crede, că Simona va da absolut tot ce va putea pentru a învinge fiara rusească. Nu trebuie să se simtă presată. Nu ea, ci Maria! Eu una chiar îmi doresc ca Simona şi MaSha să se întâlnească în sferturi la US Open! Şi sunt ferm convinsă că Simona îşi doreşte acelaşi lucru! Dorinţa de revanşă este prea mare şi, imaginaţi-vă: Simona Halep trece de Maria Sharapova şi ajunge în semifinalele US OPEN! Ar fi o adevărată lovitură care îi va da Simonei legitimitatea unei jucătoare veritabile, ocupantă a locului secund mondial! Până la urmă, această legitimitate la nivel mondial prinde contur o dată cu victoriile mari, să fim sinceri!
Să nu uităm că jocul din finala RG este considerat până acum meciul anului în tenisul feminin! Aşadar, o întânire cu MaSha este un motiv de sărbătoare pe care trebuie să o încărcăm cu energii pozitive, nu cu pesimism superficial provenit dintr-o superstiţie puerilă!

Cele două motive pentru care acesta pare un traseu infernal
Sunt două motive simple pentru care traseul Simonei la US Open pare unul infernal pentru majoritatea: prezenţa în acelaşi sfert de tablou cu Maria Sharapova şi faptul că acesta este primul Grand Slam la care ne uităm dinainte ca acesta să înceapă, pe traseul Simonei până într-o eventuală semifinală. Despre primul motiv am vorbit anterior, fapt pentru care voi trece la explicarea celui de-al doilea. Să luăm pe rând, posibilele trasee ale Simonei la Roland Garros şi Wimbledon înainte ca acestea să se joace.
Roland Garros: a fost pe acelaşi sfert cu Kvitova, Ana Ivanovici, Safarova, dar a jucat sfertul cu Kuznetsova; în semifinale le putea întâlni pe Li Na, Jankovic, Errani sau Wozniacki, dar a întâlnit-o pe mult mai slab cotata Petkovic
Wimbledon: a fost pe acelaşi sfert cu Ana Ivanovic şi Jankovic, dar a juca sfertul cu Lisiki; pe jumătatea ei de tablou mai erau Serena, MaSha şi Kerber, dar în semifinale a întâlnit-o pe Bouchard.
Concluzia acestei analogii nu este că sunt şanse mari ca Simona să se lovească de adversari mai uşori decât o prezintă hârtia, ci că ea însăşi trebuie să trateze cu maximă seriozitate fiecare pas pentru a nu fi „victima” unei surprize de proporţii! Să nu uităm, este favorita numărul 2 a unui turneu de Grand Slam, inclusiv MaSha şi orice altă jucătoare de pe partea ei de tablou nu-şi doreşte să ajungă să o întânească!

După părerea mea, la acest turneu Simona Halep poate avea o singură problemă mare: subestimarea adversarului mai slab cotat! Dacă în primul tur nu ar trebui să aibă probleme de niciun fel, dat fiind faptul că această Collins vine de nicăieri, ei bine, în turul 2 Simona o poate întâlni pe Muguruza! Aceeaşi Muguruza care la French Open, tot în turul 2, elimina favorita numărul 1, pe Serena. Tot această Muguruza ajungea la Paris până în sferturi unde s-a văzut învinsă de „prietena” Simonei, Maria Sharapova, dar nu oricum, ci în trei seturi, 6-1, 5-7, 1-6. O jucătoare tânără cu o dorinţă aprigă de afirmare! În turul trei, Simona se poate întâlni cu una dintre experimentatele Errani sau V. Williams, jucătoare cotate destul de slab, dar care oricând pot face surprize. Dacă Simona va da dovadă de concentrare maximă în aceste meciuri cu adversarele care sunt considerate facile pe hârtie şi va trece mai departe, în mod cert eventualele întâlniri cu MaSha sau Aga o vor găsi pe Simona în varianta „high-level”, pentru că un meci anunţat dinainte infernal, mobilizează o campioană cum e Simona şi sigur aceasta va juca la turaţie maximă!

Succes Simona Halep!

PS- Parcă văd deja televiziunile „care ştiu să facă televiziune” din România luptându-se pentru drepturile de transmisie a finalei US OPEN! 🙂


Ţi-a plăcut? Distribuie şi prietenilor tăi!

Care este reacţia ta?

Furios Furios
0
Furios
Trist Trist
0
Trist
Drăguţ Drăguţ
0
Drăguţ
La naiba La naiba
0
La naiba
Nu-mi place Nu-mi place
0
Nu-mi place
Îmi place Îmi place
0
Îmi place
LoL LoL
0
LoL
Cool Cool
0
Cool
WTF WTF
0
WTF
cristinacris

0 Comments

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.