Şi-au cusut buzele şi au intrat în grevă: „Nu mă pot întoarce, mă vor spânzura!”


Imigranţii se confruntă cu probleme teribile, iar gesturile lor sunt pe măsură!

Marocani, pakistanezi sau iranieni, au blocat căile ferate şi cer să fie lăsaţi să ajungă în vestul Europei, după ce politica de filtrare a imigranţilor a ridicat întrebări puternice despre cât de mult sunt respectate drepturile omului, mai ales în această zonă în care se spune că este centrul civilizaţiei.

Un bărbat iranian, în vârstă de 34 de ani, de profesie inginer electronist, a declarat că intră în greva foamei. Acesta s-a dezbrăcat până la talie, şi-a cusut buzele în semn de protest şi s-a aşezat în faţa rândurilor de poliţişti macedonieni.

„Nu mă pot întoarce, mă vor spânzura!”

Fiind întrebat de cei de la Reuters unde îşi doreşte să ajungă, aceasta a spus: „în orice ţară liberă din lume. Nu mă pot întoarce de unde am plecat, mă vor spânzura”.

Nu este singurul care a luat această decizie extremă. El face parte dintr-un grup de migranţi care şi-au cusut buzele luni, pentru a protesta împotriva refuzului Macedoniei de a-i lăsa să treacă, autorităţile macedonene iniţiind o filtrare pe criteriul naţionalităţii.

Terorizaţi de frica războiului şi a faptului că familiile lor nu mai au niciun viitor în zona controlată de teroriştii spălaţi pe creier, imigranţii sunt dispuşi să recurgă la soluţii extreme pentru a reuşi să intre într-o ţară în care pot trăi decent.

Totuşi, atentatele din ultima vreme şi faptul că teroriştii au pătruns prin Peninsula Balcanică, au făcut ca tot mai multe naţiuni să recurgă la măsuri drastice în ceea ce priveşte trecerea frontierelor şi chiar au impus restricţii pe baza naţionalităţii.

Care este reacţia ta?

Furios Furios
0
Furios
Trist Trist
0
Trist
Drăguţ Drăguţ
0
Drăguţ
La naiba La naiba
0
La naiba
Nu-mi place Nu-mi place
0
Nu-mi place
Îmi place Îmi place
0
Îmi place
LoL LoL
0
LoL
Cool Cool
0
Cool
WTF WTF
0
WTF

0 Comments

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sigur o să-ţi placă

Din categoria Internaţional

Nu rata: