Şefa DIICOT arestată de DNA – Alina Bica a fost reţinută de procurorii anticorupţie


Deşi pare să fie una dintre instituţiile statului cu o rată de încredere mult peste medie, iată că şi la DIICOT sunt ceva probleme. Bine, faptul că şefa DIICOT a fost reţinută pentru abuz în serviciu nu înseamnă neapărat că toată lumea de acolo e coruptă.

Conform stirileprotv.ro, Alina Bica a fost reţinută de DNA, joi noapte, pentru abuz în serviciu, după ce Comisia Centrală pentru Stabilirea Despăgubirilor din cadrul ANRP din care actualul procuror-şef al DIICOT a făcut parte, a acordat, în 2011, o despăgubire pentru un teren supraevaluat din Capitală.

Surse judiciare au declarat pentru Mediafax că Alina Bica, în mod indirect şi voalat, ar fi sugerat celorlalţi membri ai comisiei să aprobe dosarul de despăgubire al omului de afaceri Gheorghe Stelian, un apropiat al lui Dorin Cocoş. Da, ştiu că acum faci legătura cu plimbarea celor două prin Paris şi că s-ar putea să nu fie tocmai întâmplătoare.

La un timp dupa aprobarea acestui dosar, Alina Bica ar fi primit, prin interpuşi, un teren în comuna Snagov. Sursele citate arată că nu este clar dacă interpuşii sunt cunoştinţe sau rude ale omului de afaceri Gheorghe Stelian, dar menţionează că, imediat ce terenul a intrat în posesia Alinei Bica, aceasta l-a vândut, iar o parte din banii obţinuti astfel ar fi ajuns la Dorin Cocoş.

Sectia de procurori a CSM s-a reunit, joi seară, pentru a discuta solicitarea DNA de reţinere şi arestare a Alinei Bica şi au încuviinţat reţinerea şi arestarea la domiciliu. Bica va fi prezentată la instanţa supremă pentru luarea măsurii preventive.

Nu are rost să intrăm în detalii privind sumele pe care le-a primit şi le-a dat şefa DIICOT şi nici faptul că aceasta este în funcţie din mai 2013, fiind numită la propunerea ministrului interimar al Justiţiei de atunci, premierul Victor Ponta. S-ar face doar aluzii răutăcioase şi noi suntem băieţi buni.

Care este reacţia ta?

Furios Furios
0
Furios
Trist Trist
0
Trist
Drăguţ Drăguţ
0
Drăguţ
La naiba La naiba
0
La naiba
Nu-mi place Nu-mi place
0
Nu-mi place
Îmi place Îmi place
0
Îmi place
LoL LoL
0
LoL
Cool Cool
0
Cool
WTF WTF
0
WTF

0 Comments

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sigur o să-ţi placă

Din categoria Politică & Justiţie

Nu rata: