Se interzic nunţile ţigăneşti. Începem din Timişoara


După ce ne-au făcut de cacao în nenumărate rânduri în presa internaţională, iar, în mare măsură, străinii ne etichetează eronat din cauza opulenţei cocalare de care ţiganii dau dovadă la nunţi, înmormântări sau alte petreceri, s-ar putea să fie tare supăraţi după ce le citeşte cineva planul Consiliului Local Timişoara.

Hotărâţi să facă ordine în oraş, consilierii locali din Timişoara vor să interzică de anul viitor petrecerile cu maşini care blochează circulaţia şi îi deranjează pe oameni.

Deşi era un lucru evident că petrecerile cocalare afectează în mod negativ imaginea oraşului, aleşii din Timişoara abia acum şi-au luat inima în dinţi şi vor ca, de vara viitoare, când ţiganii vor veni din nou acasă după un an de trudă grea, cu gândul să mai facă o nuntă, un botez sau o înmormântare pentru a arăta cât de şmecheri sunt, să nu mai deranjeze locuitorii şi nici să nu mai afecteze imaginea oraşului.

Aşadar, s-a stabilit:

„Se interzice organizarea de evenimente pe raza Municipiului Timisoara (nunti, inmormantari, zile de nastere, zile onomastice, petreceri) care se desfasoara pe domeniul public si afecteaza traficul, circulatia persoanelor, ordinea si linistea publica.”

În urmă cu două luni, nunta unui nepot al unui membru al clanului Cârpaci, supranumit „Ministrul de Finanţe”, a fost larg comentată de presa tabloidă britanică. Jurnaliştii de la „Daily Mail” au fost uimiţi de extravaganţa de care dau dovadă ţiganii din centrul Timişoarei: mireasa a îmbrăcat o rochie plină de cristale Swarowsky, iar mirele, un costum de general, cu accesorii din aur. Imaginile au apărut pe zeci de site-uri din lumea întreagă, ştirbind destul de grav imaginea oraşului.

„Ministrul de Finanţe” şi nevasta

Nicolae Robu, primarul Timişoarei: N-avem nimic cu tradiţiile lor, dar trebuie să înţeleagă că n-au voie să producă gălăgia pe care o produc, n-au voie să blocheze traficul în oraş aşa cum îl blochează. Ca să ce? Ca să epateze cu supermaşinile pe care le au şi să îşi etaleze galbenii?”

Acum aşteptăm reacţia vreunei ONG ce luptă cu dârjenie pentru drepturile rromilor, care probabil va suna cam aşa: „E o încălcare la drepturile omului aşa ceva! Vrea şi ei să se simte bine, cum vrea toţi. Ce contează că nu ştie carte? Are bani şi maşini, poate să face ce vrea cu ei, nu?”

Şi asta e încă o dovadă că unele chestii trebuie să fie ilegale. Pentru că unii pur şi simplu nu pot face faţă.


sursa: stirileprotv.ro

Care este reacţia ta?

Furios Furios
0
Furios
Trist Trist
0
Trist
Drăguţ Drăguţ
0
Drăguţ
La naiba La naiba
0
La naiba
Nu-mi place Nu-mi place
0
Nu-mi place
Îmi place Îmi place
0
Îmi place
LoL LoL
0
LoL
Cool Cool
0
Cool
WTF WTF
0
WTF

0 Comments

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sigur o să-ţi placă

Din categoria Blogger

Nu rata: