Se doreşte creşterea natalităţii! Mamele care nasc cel puţin 3 copii, vor primi 30% din salariul mediu. Cât vor primi mamele-eroine

3 min


Deşi toate statisticile ne arată că în următoarele decenii ne vom împuţina în mod dramatic, se pare că cineva se gândeşte, în sfârşit, şi la viitorul copiilor noştri.

Proiectul de lege care prevede că femeile care au născut cel puţin trei copii pot să primească din partea statului o indemnizaţie viageră lunară pentru toată viaţa, iar cele care au cinci copii primesc în plus şi medalia de ”mamă-eroină”, a trecut tacit de Senat, termenul de dezbatere fiind 10 octombrie.

Acest proiect de lege este semnat de deputatul PSD Ninel Peia şi a fost depus în Parlament în luna martie. A fost retrimis la comisie, însă raportul a rămas de respingere a propunerii legislative.

Proiectul va ajunge la Camera Deputaţilor, for decizional în acest caz.

Iniţiativa legislativă prevede că se acordă o indemnizaţie viageră lunară pentru mamele care au născut şi crescut trei copii sau mai mulţi

Indemnizaţia viageră se acordă în fiecare lună. Astfel, pentru mamele care au trei copii se acordă indemnizaţie de 30% din salariul mediu net pe economie, pentru mamele care au 4 copii se acordă 40% din salariul mediu net, iar pentru mamele care au cinci copii sau mai mult de cinci, 50%.

RECOMANDAT: În 50 de ani, românii vor fi pe cale de dispariţie

Pentru mamele care au 5 copii sau mai mult de 5 copii se acordă, pe lângă indemnizaţia viageră, titlul şi medalia de Mamă-eroină.

Potrivit iniţiativei legislative, acordarea sumei ce îi revine mamei nu este condiţionată de obţinerea unui alt venit şi nu se impozitează.

În ultimii 25 de ani, interesul pentru natalitatea populaţiei a fost intens, dar a lipsit cu desăvârşire, politicienii fiind mult mai ocupaţi cu proiecte de lege care să le permită să-şi dezvolte afacerile fără probleme.

”Femeia care se dedică creşterii şi educaţiei a trei sau mai mulţi copii poate fi numită, fără îndoială, a fi mamă-eroină. Sacrificiul ei de acum garantează viitorul nostru, al tuturor, al românilor şi al patriei lor”, a afirmat deputatul Ninel Peia în expunerea de motive.

Să sperăm că iniţiativa legislativă va reprezenta un succes pe termen lung şi mai aşteptăm astfel de propuneri neobişnuite din partea aleşilor!

sursa: digi24.ro


Ţi-a plăcut? Distribuie şi prietenilor tăi!

Care este reacţia ta?

Furios Furios
0
Furios
Trist Trist
0
Trist
Drăguţ Drăguţ
0
Drăguţ
La naiba La naiba
0
La naiba
Nu-mi place Nu-mi place
0
Nu-mi place
Îmi place Îmi place
0
Îmi place
LoL LoL
0
LoL
Cool Cool
0
Cool
WTF WTF
0
WTF
Otilia

0 Comments

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.