Scandal din cauza construcţiei unei mănăstiri lângă Babe


Întrucât sunt puţine lăcaşe de cult în ţară, unii s-au gândit că ar mai fi nevoie de câteva. Însă, întrucât deja sunt mii de biserici în zonele populate, era clar că trebuie să fie construite în locuri ceva mai retrase, dar cu deschidere publicului larg. Pentru că plajele sunt concesionate momentan de unii care fac bani grei din nimic şi fără să ştie nimeni cum au primit acest drept, din păcate, nu se pot construi biserici pe malul mării.

Totuşi, să nu-l subestimăm pe Mazăre, căci dacă se trezeşte într-o dimineaţă şi are chef să-şi pună o sutană şi să se creadă popă, ne trezim şi noi cu vreo mănăstire în locul cazinoului din Constanţa.

Aşadar, ne orientăm spre munte.

Despre ce este vorba

Biserica Ortodoxă Română a decis că e cazul să ridice o mănăstire cât mai aproape de cer, la Babele, în Parcul Naţional Bucegi. Deşi sunt încă vreo 6 mănăstiri în zonă, consiliul local Buşteni a şi sărit cu o donaţie de 3000 m² (probabil primind acordul cetăţenilor, nu?) pe Platoul Bucegilor, însă nu a fost emis deocamdată un aviz de construcţie. Bani se găsesc, nu-i asta o problemă.

Bineînţeles, dacă se aprobă construcţia mănăstirii, nu este exclus ca în zonă să apară şi afaceriştii deştepţi, care, prin metode ingenioase, legale şi conforme cu principiile de funcţionare ale Parcului Naţional, vor umple zona de tarabe cu suveniruri. Sau, de ce nu, nişte restaurante. Şi poate nişte căbănuţe micuţe pentru turişti; lângă nişte pensiuni. Şi un centru de relaxare. Şi un club.

Care este reacţia ta?

Furios Furios
0
Furios
Trist Trist
0
Trist
Drăguţ Drăguţ
0
Drăguţ
La naiba La naiba
0
La naiba
Nu-mi place Nu-mi place
0
Nu-mi place
Îmi place Îmi place
0
Îmi place
LoL LoL
0
LoL
Cool Cool
0
Cool
WTF WTF
0
WTF

0 Comments

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sigur o să-ţi placă

Din categoria Blogger

Nu rata: