Român mort în Germania, trimis acasă prin Poştă

3 min


Faptul că românii sunt incredibil de inventivi, mai ales când e vorba de bani şi de făcut economii, nu reprezintă o noutate. Acest lucru a fost demonstrat încă o dată de nişte români plecaţi la muncă în Germania.

Conform Monitorul de Suceava, rămăşiţele unui bărbat din comuna Vama, judeţul Suceava, care a murit în Germania, au ajuns acasă într-un mod neobişnuit: acesta a fost repatriat prin Poştă.

Potrivit sursei citate, Costel Hanti H. avea 46 de ani şi lucra în Germania. Acesta a murit în urmă cu câteva săptămâni, iar pentru că rudele sale nu-şi permiteau cei 7.000 de euro necesari pentru a-i trimite trupul neînsufleţit în ţară, pentru a fi înmormântat, acestea au venit cu o idee neobişnuită.

L-au incinerat, iar cenuşa rezultată a fost pusă într-un vas de inox şi expediată prin Poştă, pe adresa Parohiei Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil din Prisaca Dornei. Pentru ca acest lucru sa fie posibil, membrii familiei au avut nevoie de o adresă de la Parohia Prisaca Dornei.

Preotul care primit coletul a avut un adevărat şoc când a aflat ce se găseşte în acel vas.

“Când am aflat ce este în pachet, am mers direct la familie, anunţând şi celelalte rude. Ştiu că era aşa un colet, iar în interior un plic, cu toate datele şi documentele necesare, şi am văzut apoi, când au desfăcut rudele, un fel de borcan, aşa, din inox, foarte bine sigilat”, a declarat preotul Cristian Brocea, parohul de la Prisaca Dornei.

Acesta a mai spus că rudele au ţinut de joi până sâmbătă vasul din inox cu rămăşiţele bărbatului decedat în Germania în casa străbunicii acestuia, după care l-au dus la cimitir, unde l-au îngropat fără slujbă.

”Am spus doar câteva cuvinte de mângâiere pentru familie, s-a făcut o groapă de aproximativ jumătate de metru în cripta familiei, o cruce la căpătâi, cum ar veni, că a fost ortodox şi cam asta a fost. La 40 de zile, noi, parohia, ne vom ocupa să-i facem prohodul. Şi pentru mine a fost ceva inedit”, a recunoscut părintele Brocea.

Acesta nu este primul caz în care Poşta Română este prestator de servicii funerare. În urmă cu câţiva ani, în Drobeta Turnu Severin, lucrătorii de la Poştă habar nu aveau că lângă ei zac, într-o cutie de banane, rămăşiţele pământeşti ale unui bărbat, trimise familiei îndoliate de un preot, pentru a fi îngropat creştineşte. Economie!


Ţi-a plăcut? Distribuie şi prietenilor tăi!

Care este reacţia ta?

Furios Furios
0
Furios
Trist Trist
0
Trist
Drăguţ Drăguţ
0
Drăguţ
La naiba La naiba
0
La naiba
Nu-mi place Nu-mi place
0
Nu-mi place
Îmi place Îmi place
0
Îmi place
LoL LoL
0
LoL
Cool Cool
0
Cool
WTF WTF
0
WTF
Ion Popescu

One Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.