Retardaţii care nu au fost la vot fără motiv, sunt principalii susţinători ai corupţiei

4 min


Spui despre tine că eşti o persoană inteligentă, care înţelege cum funcţionează societatea românească, ştie care sunt bubele şi are în gând câteva soluţii pentru un viitor mai bun. Bravo! Dar nu te-ai dus la vot. Pentru că eşti o bovină.

„Vai, dar votul meu nu contează, pentru că degeaba votez eu pe cine trebuie, dacă ceilalţi idioţi votează corupţii!”

Eşti un cretin infect şi îţi meriţi soarta de şomer. Cel puţin până apare o mega-oportunitate de muncă, undeva la debarasat printr-un restaurant obscur.

Mi-e foarte ruşine să scriu asta, dar în Bucureşti prezenţa la vot a fost de 33.3%. Asta spune multe despre bucureşteni. Practic, îmi imaginez o statistică raportată la acest procent de prezenţă la urne şi îmi spune că majoritatea bucureştenilor au centrale termice proprii ori măcar aeroterme şi destui bani pentru factura la curent, pentru că nu par deloc mişcaţi de impasul în care se află RADET. Că de RATB e normal să li se rupă. Pentru că ăla în general e folosit de turişti, studenţi, pensionari şi fraieri. Nu contează că ar putea ajunge să fie rentabil.

Prezenţa la vot la alegerile locale din 2016 a fost de 48,3%.

Adică mai puţin de jumătate dintre persoanele cu drept de vot din România nu şi-au exprimat opţiunea, cei mai mulţi mergând pe principiul expus mai sus, pentru că degeaba sunt ei deştepţi, dacă ceilalţi sunt proşti şi votează aiurea, pentru o bere şi 3 mici cu muştar.

Bineînţeles, unii dintre cei care nu s-au prezentat la vot, au avut un motiv întemeiat, dar să spunem că aceştia ar fi în procent de 20%.

Mai rămân 30% dintre persoanele cu drept de vot, care nu s-au prezentat la urne, pentru că votul lor nu înseamnă nimic. Pentru că persoana pe care o susţin cât de cât, spun ei, nu ar avea nicio şansă în faţa celorlalţi candidaţi. Sau pur şi simplu consideră că niciunul dintre cei înscrişi în cursa electorală nu-i reprezintă.

Alegeri pentru Primar

Dacă din cele 30 de procente aflate în categoria de mai sus, 15% şi-ar anula votul, în timp ce 10-15% ar vota pe candidatul considerat outsider, dar apreciat oarecum de electoratul care „gândeşte dar nu votează, pentru că e deştept”, atunci soarta primăriei respective s-ar schimba radical. Sau, dacă într-adevăr nu te reprezintă nimeni, poţi anula votul, desenând un căcat pe el, în semn de protest. Dar de ce să mergi la vot, nu?

Alegeri pentru Consiliul Local şi Consiliul Judeţean

Treaba se complică aici, pentru că e vorba de haită. Bineînţeles, în fiecare listă apar nume ale persoanelor certate cu legea, dar, totodată, trebuie să fie şi câţiva tipi capabili să te reprezinte. S-ar fi putut vota şi pentru Consilii. Sau, recurgând din nou la soluţia genială pe care am găsit-o mai sus, puteau fi desenaţi rahaţi pe buletinele de vot. Imaginează-ţi: 4 milioane de căcaţi desenaţi pe buletinele de vot. Era un mod dubios, dar eficient pentru a trage un semnal de alarmă, nu crezi?

Acestea fiind spuse, dacă nu ai votat şi nu ai avut un motiv întemeiat care te-a împiedicat să mergi la urne, dar îţi vei da cu părerea despre cum ar trebui să funcţioneze lucrurile în oraşul tău, ori îţi vei exprima nemulţumirea, ca în cazul Colectiv, adu-ţi aminte că eşti un muist şi că ai o mare parte din vină.


Ţi-a plăcut? Distribuie şi prietenilor tăi!

Care este reacţia ta?

Furios Furios
0
Furios
Trist Trist
0
Trist
Drăguţ Drăguţ
0
Drăguţ
La naiba La naiba
0
La naiba
Nu-mi place Nu-mi place
0
Nu-mi place
Îmi place Îmi place
0
Îmi place
LoL LoL
0
LoL
Cool Cool
0
Cool
WTF WTF
0
WTF
Ion Popescu

One Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.