Respectaţi oamenii care muncesc! Nu doar oamenii străzii strâng pet-uri

3 min


Activitatea de colectare de pet-uri şi doze de aluminiu este practicată de obicei de oamenii străzii, pentru care această metodă de a produce bani este la îndemână.

Dar, ATENŢIE, nu este o regulă! Nu orice om pe care îl vezi cărând în felurite căruţuri improvizate aceste materiale reciclabile trebuie etichetat ca fiind „boschetar”.

Am purtat o discuţie cu Răzvan D. de 26 de ani din Bucureşti, care este un om absolut normal, care munceşte la o benzinărie importantă de pe piaţa din România, iar povestea lui este pe cât de simplă, pe atât de impresionantă!

„Nu sunt orfan, nu mă plâng, pur şi simplu nu-mi place să pierd timp aiurea”

„Toţi oamenii cu care vorbesc se aşteaptă să am o poveste traumatizantă care să îi impresioneze până la lacrimi. Dar nu este vorba de aşa ceva, pur şi simplu îmi place să-mi folosesc cât mai mult din timp pentru a câştiga bani.

Părinţii mei sunt pensionari, m-au făcut la bătrâneţe, iar eu nu concep să stau pe banii lor, nu le-am cerut de la 16 ani, din contră, îi ajut eu. Cât nu sunt la muncă, strâng pet-uri, nu pot să zic că îmi suplimentez veniturile prea mult, dar simt eu că timpul trece cu folos, iar asta mă face să mă simt bine.” spune Răzvan, afişând un zâmbet larg.


RECOMANDAT: Despre munca cinstită sau cum contribuie un om fără locuinţă la păstrarea curăţeniei stradale


„Nu mi-e frică de gândul că oamenilor le este milă sau mă compătimesc, eu îmi câştig pâinea corect şi sunt un om foarte mândru. Iar despre cei care mă consideră boschetar nu am ce să spun, nu mă interesează, dacă era să mă las influentat de oameni, ajungeam un drogat! Uitaţi, muncesc la benzinărie (n.r. mi-a aratat ecusonul), sunt un om normal şi corect, îmi place să muncesc.”

a încheiat băiatul într-un ton foarte mândru.

Practic, vorbim despre o persoană cât se poate de simplă la prima vedere, care nu vine cu poveşti lacrimogene de care să se folosească pentru a atrage atenţia, dar care demonstrează cu vârf şi îndesat că este un om în adevăratul sens al cuvântului, responsabil şi demn, care ştie exact ce îşi doreşte şi ce îl face fericit.


Ţi-a plăcut? Distribuie şi prietenilor tăi!

Care este reacţia ta?

Furios Furios
0
Furios
Trist Trist
0
Trist
Drăguţ Drăguţ
0
Drăguţ
La naiba La naiba
0
La naiba
Nu-mi place Nu-mi place
0
Nu-mi place
Îmi place Îmi place
0
Îmi place
LoL LoL
0
LoL
Cool Cool
0
Cool
WTF WTF
0
WTF
Lisa Roman

Călătoresc. Călătoresc mereu. Nu stau niciodată.

0 Comments

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.