Războiul petiţiilor | Pro-Guvern VS. Abrogarea OUG

4 min


După cum era de aşteptat, în urma protestelor care au loc zilele acestea în mai toate oraşele importante din ţară şi în multe oraşe din lumea întreagă, au apărut şi petiţiile online, pentru a demonstra că şi pe internet se poate protesta sau susţine şi în mediul online.

Orice tip normal ştie că petiţiile online nu înseamnă mare lucru, ci mai mult demonstrează dacă oamenii sunt de acord sau nu cu anumite idei sau proiecte.

Oricum, pe lângă sutele de mii de oameni care au ieşit în stradă, este destul de interesant să vedem şi o luptă în mediul online.

Aşadar, au apărut două petiţii pe site-ul petitieonline.com: una care susţine Guvernul Grindeanu, în timp ce prin cea de-a doua petiţie se cere abrogarea OUG 13/2017, privind modificarea Codului penal.

Petiţia Susținem Guvernul Grindeanu

„PSD a câștigat alegerile într-un mod corect, cu un vot masiv. În această lună de guvernare, Executivul a exercitat puterea în mod legitim, în spiritul și litera Constituției. 

Noi spunem fiecărui român: îndrăzneşte să crezi că viitorul tău este aici, acasă. Obiectivul PSD este să avem mai mulţi români în clasa de mijloc. Fiecare cetăţean şi fiecare familie care munceşte din greu trebuie să aibă şansa de a face parte din clasa de mijloc, adică să aibă o slujbă bine plătită, acces la o educaţie de top, servicii medicale de calitate şi bani pentru a-şi permite o vacanţă pe an, în familie.

PSD vrea să readucă România pe creştere şi să ridice nivelul de trai al românilor pentru a face parte din clasa de mijloc.”

Petiţia Cerem abrogarea OUG 13/2017 de modificare a Codului Penal

„Miercuri, 1 februarie 2017, preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, i-a transmis Prim-ministrului României, domnul Sorin Mihai Grindeanu, scrisoarea de mai jos, în care solicită abrogarea Ordonanţei de urgenţă nr. 13/2017 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 286/2009 privind Codul penal şi a Legii nr. 135/2010 privind Codul de procedură penală.  

Subsemnaţii, semnatari ai acestei petiţii, susţinem acest demers al preşedintelui României şi, la rândul nostru, solicităm Guvernului României abrogarea OUG nr. 13/2017.”

PSD pregăteşte contramanifestaţii

De asemenea, de menţionat este şi faptul că PSD va organiza la rândul său contramanifestaţii, prin care să demonstreze că şi ei se bucură de susţinerea oamenilor.

Manifestația va avea loc, cel mai probabil, în zona Palatului Cotroceni.

Decizia vine la doar o zi după ce în comitetul executiv al partidului s-a decis că social-democrații nu vor ieşi în stradă pentru un miting, ci vor semna o petiţie de susţinere a guvernului Grindeanu.

Totuşi, deputatul Liviu Pleşoianu a anuntat deja pe Facebook un miting autorizat, iar Lia Olguţa Vasilescu le-a cerut, la rândul ei, susținătorilor PSD să iasă în stradă.

Acest lucru demonstrează că oamenii nu sunt sănătoşi şi că doresc destabilizarea situaţiei interne, prin evenimente posibil violente.


Ţi-a plăcut? Distribuie şi prietenilor tăi!

Care este reacţia ta?

Furios Furios
0
Furios
Trist Trist
0
Trist
Drăguţ Drăguţ
0
Drăguţ
La naiba La naiba
0
La naiba
Nu-mi place Nu-mi place
0
Nu-mi place
Îmi place Îmi place
0
Îmi place
LoL LoL
0
LoL
Cool Cool
0
Cool
WTF WTF
0
WTF
Vladimir

Fotograf. Şi blogger.

0 Comments

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.