RATB cere mărirea tarifului pe călătorie la 2 lei


În prezent Regia Autonoma de Transport Bucureşti practică cele mai mici tarife pentru transport public în comun din ţară, o călătorie cu orice mijloc de transport fiind 1,3 lei.

Situaţia s-ar putea schimba radical în curând din cauza unei datorii pe care RATB o are faţă de ANAF care se ridică la 272 de milioane de lei.

Astfel, RATB solicită CGMB creşterea tarifului pentru o călătorie de la 1,3 la 2 lei şi a preţului abonamentului lunar cu 20%, precum şi acordarea gratuităţii doar pentru pensionarii a căror pensie nu depăşeşte 1.500 de lei, în anumite intervale orare, a declarat vineri pentru AGERPRES viceprimarul Capitalei, Cornel Pieptea.

„RATB a trimis către Consiliul General o înştiinţare referitoare la debitul pe care ANAF l-a impus instituţiei, o impunere de 272 de milioane de lei pentru TVA-ul aferent reducerilor şi gratuităţilor. Cei de la RATB s-au interesat care este procedura pentru eşalonarea pe cinci ani a acestei datorii către ANAF. Dacă nu fac reeşalonarea vor plăti penalităţi ce se acumulează zilnic. Dintre cei 272 de milioane de lei 100 de milioane de lei este datoria de bază, iar 172 sunt penalităţile”, a spus Cornel Pieptea.

Practic, bucureştenii vor fi nevoiţi să contribuie serios la plata unei datorii pe care RATB o are de pe urma gratuităţilor pe care le-a oferit. Hilar, nu? Creşterea ar fi nesimţită, luând în considerare nevoia uriaşă de transport public a bucureşteanului, deci probabil trebuie să ne aşteptăm la o dezaprobare in masă a intenţiei oficialilor bucureşteni din partea populaţiei.

Care este reacţia ta?

Furios Furios
0
Furios
Trist Trist
0
Trist
Drăguţ Drăguţ
0
Drăguţ
La naiba La naiba
0
La naiba
Nu-mi place Nu-mi place
0
Nu-mi place
Îmi place Îmi place
0
Îmi place
LoL LoL
0
LoL
Cool Cool
0
Cool
WTF WTF
0
WTF

0 Comments

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sigur o să-ţi placă

Din categoria Actualitate

Nu rata: