Răspuns la scrisorile celor care vor să se pişe pe lege

3 min


Dragi nebuni care vreţi să vă pişaţi pe lege, 

Încep această scrisoare prin a vă aduce aminte că, în spiritul tradiţiilor democratice ale poporului român şi idealurilor Revoluţiei din decembrie 1989, dreptatea reprezintă una dintre valorile supreme ale statului român, iar cetăţenii sunt egali în faţa legii şi a autorităţilor publice, fără privilegii şi fără discriminări, nicio persoană fiind mai presus de lege. Cel puţin asta zice Constituţia.

Ştiu că mulţi dintre voi nu daţi doi bani pe aceste valori, însă încercaţi să nu arătaţi asta pe faţă. Doar pentru că sunteţi mai mulţi oameni cu funcţii înalte, care cereţi graţierea unei persoane ce a comis o infracţiune pedepsită definitiv de o instanţă care a avut curaj să ia o asemenea măsură nesăbuită, nu înseamnă că aveţi dreptate.

Pe de o parte, nu pot să nu recunosc faptul că Gică Popescu nu e de teapa celorlalţi inculpaţi condamnaţi în Dosarul Transferurilor, iar conduita lui sportivă şi socială nu-l recomandă să fie alăturat unor mari mafioţi, cum se autoproclamă Giovanni Becali, dar în momentul în care te apuci de afaceri cu oameni de acest gen, deja devii dubios. Adică eşti conştient că te bagi în căcat, să-mi scuzaţi limbajul! Dar pentru ce? Că sărac nu era omul de afaceri Popescu Gheorghe, care a vândut o casă de 2,5 milioane de euro în 2011, nu?

Dacă voi, în calitate de cetăţeni, consideraţi că un alt cetăţean, care a comis o infracţiune, nu trebuie să respecte legea, mă îndoiesc de capacitatea voastră de a aprecia corect ceea ce înseamnă dreptatea. Faptul că acel cetăţean şi-a practicat meseria, reprezentând şi statul român cu această ocazie, nu-l exonerează de la respectarea legilor.

Deşi stabilirea duratei pedepsei se face în raport cu gravitatea infracțiunii săvârșite și cu periculozitatea infractorului, iar, repet, Gică Popescu nu trebuie băgat chiar în aceeaşi oală cu ceilalţi condamnaţi din acest dosar, toată agitaţia din jurul mult discutatei graţieri a fostului fotbalist, lasă o tristă impresie că se caută cu disperare un precedent în eventualitatea unor condamnări care vizează persoane cu astfel de interese. Sper să mă înşel…

Cu respect, unul care nu se pişă pe lege!


Ţi-a plăcut? Distribuie şi prietenilor tăi!

Care este reacţia ta?

Furios Furios
0
Furios
Trist Trist
0
Trist
Drăguţ Drăguţ
0
Drăguţ
La naiba La naiba
0
La naiba
Nu-mi place Nu-mi place
0
Nu-mi place
Îmi place Îmi place
0
Îmi place
LoL LoL
0
LoL
Cool Cool
0
Cool
WTF WTF
0
WTF
Ion Popescu

4 Comments

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.