Raportul oficial al tragediei din Apuseni mi-a dat dreptate

3 min


Centrul de Investigaţii şi Analiză pentru Siguranţa Aviaţiei Civile a prezentat Raportul Final al investigaţiei privind siguranţa, al accidentului de aviaţie produs la data de 20 ianuarie 2014, cunoscut ca „Tragedia din Apuseni”, în urma căreia pilotul Adrian Iovan şi studenta (locotenent post-mortem) Aurelia Ion au decedat. Cele şapte persoane aflate la bordul aeronavei (doi membri ai echipajului şi cinci persoane din echipa medicală) se deplasau la Oradea pentru o operaţie de prelevare de organe pentru transplant.

A avut loc accidentul, iar presa scatofagă a început să inventeze poveşti, aberând şi înşirând tot felul de ipoteze fără logică. Acum, că raportul a fost făcut public, dovedindu-se că o mare parte din vină îi aparţine pilotului aeronavei, comandantul Adrian Iovan, pot să spun, fără nicio bucurie, că am avut dreptate când am scris chestia asta, fără să mănânc la ciuperci ca sclavii retarzi din presa de doi lei.

La capitolul „cauze favorizante”, din raportul despre care vorbeam la început, apar următoarele observaţii:

-► „evaluarea eronata a factorilor de risc specifici desfasurarii acestui zbor datorata intreruperii mari de la zbor si lipsei de experienta a echipajului pe aeronava BN-2A-27, inclusa in clasa MEP”
-► „decizia eronata a comandantului aeronavei de a continua misiunea de zbor in conditii meteorologice care au favorizat givrajul sever al carburatoarelor”
-► „decizia eronata a comandantului aeronavei de a zbura o lunga perioada de timp in conditii de givraj”
-► „deciza eronata a comandantului de a continua misiunea sub AMA, in conditii de zbor IMC dupa reguli de zbor IFR”
-► „decizia eronata a comandantului aeronavei de a decola cu masa peste limita maxima admisa si pozitia centrului de greutate in afara limitelor calculate si impuse de producator”

De curând, a mai avut loc un incident, în care şi-au pierdut viaţa doi paraşutişti. Haideţi să gândim logic şi să nu mai recurgem la ipoteze cretine, pentru că, în afară de vâlvă pe termen scurt, nu se va rezolva nimic. Ne-am înţeles, preso?


Ţi-a plăcut? Distribuie şi prietenilor tăi!

Care este reacţia ta?

Furios Furios
0
Furios
Trist Trist
0
Trist
Drăguţ Drăguţ
0
Drăguţ
La naiba La naiba
0
La naiba
Nu-mi place Nu-mi place
0
Nu-mi place
Îmi place Îmi place
0
Îmi place
LoL LoL
0
LoL
Cool Cool
0
Cool
WTF WTF
0
WTF
Ion Popescu

0 Comments

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.