Povestea miresei moarte, care de 85 de ani stă în vitrina unui magazin

3 min


Pascualita este un manechin celebru în toată lumea, expus la intrarea în magazinul „La Casa de Pascualita” din Chihuahua, Mexic. Pare un manechin atrăgător de la distanţă. Pascualita sau “Mica Pascuala” nu este însă un manechin oarecare, pe care sunt expuse creaţiile imaculate ale magazinului, ci un cadavru extrem de bine conservat, aparţinând fiicei fostului proprietar.

Asta susţin legendele locale, alimentate şi de actualul proprietar al magazinului, care nu doreşte sub nicio formă analizarea miresei din vitrină.

Cadavrul miresei este perfect conservat şi ar fi fost expus pentru prima dată în public data de la 25 martie 1930, îmbrăcat în rochie de mireasă.

Şi povestea Pascualei Esparza, fiica proprietarului magazinului, este destul de dubioasă. Aceasta a murit în ziua nunţii, după ce a fost muşcată de un păianjen, Văduva Neagră. Sfâşiat de durere, tatăl tinerei a refuzat să o îngroape şi a decis să-i îmbălsămeze trupul, dupa care l-ar fi expus în vitrina magazinului.

Legendă sau realitate?

Cazul “miresei moarte” a fost cercetat de-a lungul anilor, iar jurnaliştii vremii au aflat că în momentul în care a fost expus în vitrina magazinului, fascinaţi de privirea sticloasă şi pielea “umană” a manechinului, localnicii au concluzionat că acesta seamănă izbitor cu fiica proprietarilor, Pascuala Esparza, despre care deja circulau diferite poveşti în localitate.

Conform siteului odditycentral.com, Pascuala trăia în perioada în care a apărut legenda şi chiar ar fi publicat o dezminţire oficială în care spunea că este vorba doar despre un manechin foarte bine realizat. Nimeni nu a băgat-o în seamă, iar legenda Pascualitei şi-a urmat cursul ei.

Vestea că în vitrina unui magazin se află o tânără îmbălsămată s-a răspândit repede, iar localnicii au strecurat şi câteva amănunte înfiorătoare, creând astfel o adevărată legendă.

Se spune că, uneori, dacă priveşti atent, te poţi simţi urmărit de privirea de sticlă  a manechinului. De asemenea, localnicii mai susţin că Pascualita îşi schimbă uneori poziţia peste noapte, în timp ce magazinul era închis. Au şi dovezi video în acest sens.

Speculaţiile legate de mireasa din vitrină au fost alimentate şi de declaraţia unei angajate. “De fiecare dată când mă aflu în apropierea ei încep să tremur. Mă uit la mâinile ei şi sunt identice cu ale mele. I se văd până şi venele de pe picioare”, a spus vânzătoarea.

În ciuda legendelor care circulă peste tot în lume, specialiştii spun că un cadavru nu are cum să se menţină atât de bine o perioadă atât de îndelungată.


Apreciază articolul


Apreciază articolul


Ţi-a plăcut? Distribuie şi prietenilor tăi!

Care este reacţia ta?

Furios Furios
0
Furios
Trist Trist
0
Trist
Drăguţ Drăguţ
0
Drăguţ
La naiba La naiba
0
La naiba
Nu-mi place Nu-mi place
0
Nu-mi place
Îmi place Îmi place
0
Îmi place
LoL LoL
0
LoL
Cool Cool
0
Cool
WTF WTF
0
WTF
Vladimir

Fotograf. Şi blogger.

0 Comments

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.