fbpx

O poştăriţă îi ceartă pe asistaţii social care nu ies la treabă. Motivele acestora: „Mă doare inima când muncesc. Îmi vine să vomit, îmi vine ameţeală!“

3 min


Problema asistaţilor social din România nu este tocmai nouă. Însă din ce în ce mai mulţi oameni se răzvrătesc împotriva sistemului care oferă bani celor care preferă sărăcia şi nemunca, aşteptând ajutoare de la stat.

Cel mai recent caz de revoltă este cel al poştăriţei din comuna Conteţeşti, judeţul Dâmboviţa.

Aceasta a devenit celebră după ce a făcut un live pe Facebook în care îi certa pe asistaţii social că nu ies la deszăpezit.

Poştăriţa are şi un motiv pentru supărarea ei. Asistaţii social au apelat-o insistent pentru a o întreba când are de gând să le aducă ajutorul social.

postarita cearta asistatii social

Ioana Cristea este poştăriţă de 16 ani în comuna Conţeşti. Femeia spune că marţi, pe un ger de crăpau pietrele, zeci de asistaţi o agasau cu telefoane, interesându-se de ce întârzie plata ajutoarelor.

Văzând că nici măcar nu are cum să se deplaseze pe trotuare din cauza zăpezii, femeia a filmat un mesaj către toţi asistaţii care stăteau la căldură în timp ce ea alerga prin viscol.

„Ar trebui să primească ajutoare cei cu o situaţie materială precară, în primul rând. Sunt persone nevoiaşe, dar sunt tineri care ar putea să muncească, aşa cum muncesc şi eu. Nu sunt scoşi la muncă atât cât ar trebui. Să iasă la muncă să îşi merite banii. Eu trimit corespondenţa, nu contează că plouă, că ninge, că e cald sau frig. Ei nici măcar cutii poştale nu au”, spune Ioana Cristea.

În schimb, cei supăraţi că nu şi-au primit ajutoarele au o altă explicaţie.

„Eu iau ajutor de vreo 9 ani. N-avem serviciu, suntem amărâţi, muncim cu ziua. Pe mine mă doare coloana când muncesc. Mai ies şi la treabă că ne sistează ajutorul”, spune o localnică asistată social din Conteţeşti.

Şi cazuri precum acesta mai există la nivel naţional, în care edili şi oameni de rând s-au plâns că asistaţii social nu-şi respectă partea de înţelegere, respectiv activitatea prestată în schimbul banilor primiţi.

Primarul Târgoviştei s-a plâns, recent, într-o conferinţă de presă, că sute de persoane care primesc ajutor social nu muncesc pentru că au documente medicale în care sunt diagnosticate cu depresie şi anxietate.


Apreciază articolul


Apreciază articolul


Ţi-a plăcut? Distribuie şi prietenilor tăi!

Care este reacţia ta?

Furios Furios
1
Furios
Trist Trist
0
Trist
Drăguţ Drăguţ
0
Drăguţ
La naiba La naiba
0
La naiba
Nu-mi place Nu-mi place
0
Nu-mi place
Îmi place Îmi place
1
Îmi place
LoL LoL
1
LoL
Cool Cool
0
Cool
WTF WTF
0
WTF
Vladimir

Fotograf. Şi blogger.

0 Comments

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.