fbpx

Politicienii spun lucruri trăsnite. Ce spune un politician despre încălzirea globală

3 min


Credeai că doar în România politicienii spun lucruri trăsnite?

Un congresman i-a lăsat cu gura căscată pe oamenii de știință cu o afirmație pe care a făcut-o în cadrul unei ședințe a comitetului de știință, spațiu și tehnologie din Camera Reprezentanților.

Republicanul Mo Brooks, din Alabama, a respins vehement că încălzirea globală are un impact asupra mărilor și oceanelor. În schimb, acestea este de părere că prăbușirea stâncilor din Dover duc la creșterea nivelului apei. „Valurile se lovesc violent de țărmuri și din când în când stâncile se prăbușesc în mare. Toate acestea înlătură apa și o forțează să crească”, a declarat el.

politician despre incalzirea globala

De asemenea, el crede că depunerea de sedimente și eroziunea influențează această creștere. În timp ce discuta cu cercetătorul Phil Duffy de la Woods Hole Research Center, Brooks a mai spus că nisipurile și aluviunile râurilor ajung în ocean și, odată ce se depun pe fundul apei, duc la creșterea nivelului apei.

„Acum ai mai puțin spațiu în acele oceane pentru că partea de jos urcă spre suprafață”, a mai declarat confuz congresmanul.

Ştie el mai bine…

Mo Brooks a vrut să înlăture orice dubiu în ceea ce priveşte nivelul său intelectual și atunci când a început să vorbească despre calota glaciară din Antarctica. Acesta a spus că grosimea calotei antarctice nu scade în niciun caz, ba chiar din contră, crește.

Afirmația a fost făcută în contextul în care studiile arată că gheața s-a diminuat cu 1463 kilometri pătraţi din 2010 până în 2016, iar Antarctica a început să înverzească.

Phil Duffy l-a contrazis pe congresman și i-a spus că există înregistrări prin satelit care evidențiază în mod clar că stratul de gheață s-a micșorat, citând date ale NASA.

Însă Brooks a a rămas neclintit. „Ei bine, eu am o altă bază NASA în districtul meu și mie mi-au spus altceva”, dovedind încă o dată că, pentru a fi un politician de succes, trebuie să-ţi susţii până în pânzele albe punctul de vedere, oricât de cretin ar fi.


Apreciază articolul


Apreciază articolul


Ţi-a plăcut? Distribuie şi prietenilor tăi!

Care este reacţia ta?

Furios Furios
0
Furios
Trist Trist
0
Trist
Drăguţ Drăguţ
0
Drăguţ
La naiba La naiba
0
La naiba
Nu-mi place Nu-mi place
1
Nu-mi place
Îmi place Îmi place
0
Îmi place
LoL LoL
2
LoL
Cool Cool
0
Cool
WTF WTF
0
WTF
Andreea I.

Ofiţer amanet. Dar mai degrabă aş scrie. Vezi articolele mele aici.

0 Comments

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.