Poliția s-a updatat! O nouă pagină de Facebook începe să prindă contur

3 min


Polițiştii din România au reuşit în ultimii ani să mai schimbe din percepția opiniei publice față de comunitatea oamenilor legii, în special cei din stradă, însă nu numai.

Noile facilități pe care le pune la dispoziție tehnologia sunt exploatate la maxim.

Astfel, Facebook a devenit un instrument de reprimare a comportamentelor abuzive ale cetățenilor față lucrătorii din poliție, dar şi a superiorilor ori a oamenilor influenți din societate, cu mentalităţi comuniste, construite pe valori din muşama.

Dacă înainte nu se putea mişca în fața unui şef, pentru că nu exista vreo şansă de impunere a dreptății, influențele primând, iată că lucrurile par să intre mai nou pe şinele normalului.

Cum a început schimbarea

În 2013 a apărut timid pagina de Facebook Polițiştii au umor, care a crescut în aprecieri constant, până a început să se-ngroaşe gluma.

Din punctul în care poliţiştii priveau cu ochi miraţi activităţile paginii respective, s-a ajuns la un real succes în mediul virtual. Lucruri pe care oamenii nu le cunoşteau despre sistem, au început să prindă iz de transparență.

Această pagină a prilejuit ascensiunea arhicunoscutului agent de circulație din Braşov, Marian Godină, semnalând hărțuirile la care fusese acesta din urmă supus de către superiori, de pe urma unor postări pe Facebook. Reacția maselor nu doar că l-a salvat atunci pe Marian, ba chiar l-a şi propulsat în lumea persoanelor publice formatoare de opinie din online-ul românesc.

Pe lângă aceste două pagini deosebit de influente pe această „piață”, au apărut şi foarte multe comunități mai mici ori secrete.

Din decembrie 2016, cei care manifestă interes față de acest domeniu, au început să descopere în număr tot mai mare o nouă comunitate de tip pagină de Facebook, anume Polițişti 2.0.

Pagina urmăreşte aceeaşi linie de normalizare a sistemului, a relațiilor dintre subordonați şi şefi, a atitudinilor grosolane gratuite a multora dintre cetățeni față de funcționari, a relațiilor dintre instituții. De asemenea, pagina prezintă fotografii amuzante ori sarcastice de tip meme pe temele de interes, precum şi alte materiale.


Ţi-a plăcut? Distribuie şi prietenilor tăi!

Care este reacţia ta?

Furios Furios
0
Furios
Trist Trist
0
Trist
Drăguţ Drăguţ
0
Drăguţ
La naiba La naiba
0
La naiba
Nu-mi place Nu-mi place
0
Nu-mi place
Îmi place Îmi place
0
Îmi place
LoL LoL
0
LoL
Cool Cool
0
Cool
WTF WTF
0
WTF
Otilia

0 Comments

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.