fbpx

POLIŢIA BRITANICĂ: Festivalurile de muzică ar putea fi următoarea ţintă a teroriştilor

2 min


Organizatorii de evenimente au fost invitaţi, alături de mai mulţi şefi din Premier League, la o conferinţă anti-terorism pe stadionul Wembley, unde au fost avertizaţi de Neil Basu, comisar în poliţia Metropolitană, însărcinat cu securitatea ţării, relatează The Guardian.

Majoritatea stadioanelor au măsuri stricte de securitate pentru a evita atacurile teroriste, însă Basu a spus într-un interviu pentru Sunday Times că există îngrijorări cu privire la evenimentele care au loc noaptea.

„Aş vrea să văd că proprietarii şi organizatorii de evenimente iau aceleaşi măsuri de precauţie”, a spus oficialul.

Glastonbury, cel mai mare festival de muzică din lume, va aduna aproximativ 135.000 de oameni în Somerset, luna viitoare. De asemenea, alte mii de oameni vor participa în aer liber la numeroase concerte, pe timpul verii.

După atacurile din Paris, din noiembrie, când teroriştii au atacat oamenii pe străzi şi la un concert şi au încercat să bombardeze Stade de France, Neil Basu a afirmat că evenimentele aglomerate sunt o prioritate pentru poliţie.

„Aceşti oameni sunt perfect fericiţi să ţintească civili cu un atentat terorist uriaş. Locurile aglomerate au fost mereu o preocupare pentru noi, dar acum sunt chiar cap de listă”, a mai spus oficialul britanic.

Stadioanele şi concertele sunt în mod normal vulnerabile din cauza concentraţiei mari de oameni, însă festivalurile de muzica sunt în general greu de controlat şi securizat din cauza perimetrului mare pe care se desfăşoară, spune Basu.


Apreciază articolul

sursa: stirileprotv.ro


Apreciază articolul


Ţi-a plăcut? Distribuie şi prietenilor tăi!

Care este reacţia ta?

Furios Furios
0
Furios
Trist Trist
0
Trist
Drăguţ Drăguţ
0
Drăguţ
La naiba La naiba
0
La naiba
Nu-mi place Nu-mi place
0
Nu-mi place
Îmi place Îmi place
0
Îmi place
LoL LoL
0
LoL
Cool Cool
0
Cool
WTF WTF
0
WTF
Otilia

0 Comments

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.