33 de parlamentari ameninţă că vor interzice un alt viciu dacă se aprobă legea anti-fumat


După ce au hotărât că sunt îndreptăţiţi să primească pensii mai mari, pe bună dreptate, parlamentarii încă au impresia că ţara asta e ograda lor şi că ei pot face doar ce le convine. 

Îmi şi închipui cum s-a supus la vot treaba cu pensiile speciale:

„Bună ziua dragi colegi! Vreţi să avem pensii mai mari?”

„Daaa!”, răspund cu toţii în cor.

„Dar populaţia ce va…”, se aude timid o voce.

„Taci, idiotule! HUOOO!”

„Aprobat!”

Acum e nebunie cu legea anti-fumat. Nefumătorii o susţin, în timp ce o parte dintre fumători, cei care sunt cetăţeni europeni şi au drepturi, se consideră discriminaţi.

Probabil creierul nu e cel mai folosit organ al celor care susţin că fumătorii sunt discriminaţi de această lege. Pur şi simplu trebuie să fii complet cretin să susţii aşa ceva, deşi dacă stai să te gândeşti că, fumând în public, lângă un nefumător, practic îi bagi cu forţa în plămâni fumul ţigării tale. Dar un om care gândeşte nu are nevoie de această explicaţie.

Revenind la ideea cu parlamentarii care cred că fac legile doar pentru ei, după bunul plac, nu pot să nu remarc modul în care un grup de parlamentari fumători, care probabil se consideră discriminaţi de această iniţiativă legislativă, au tratat subiectul, contestând textul la Curtea Constituţională. Pentru că LOR nu le convine. Înţelegi? LOR, nu populaţiei.

Bineînţeles, probabil mai sunt destui fumători care gândesc astfel, însă partea educată a fumătorilor, majoritatea – îmi place să cred, care au capacitatea intelectuală de a înţelege că nu e normal să obligi pe cineva să fumeze, doar pentru că eşti tu fumător, cu siguranţă nu gândesc aşa.

Un grup de 33 de senatori şi deputaţi, fumători înrăiţi, cei care au contestat textul legislativ, au decis că se vor răzbuna dacă legea anti-fumat se va aplica şi vor interzice şi ei nişte vicii, pentru a le arăta celor care le-au îngrădit dreptul de a fuma, cu cine se pun.

Cristiana Anghel, senator PC (aceeaşi doamnă care a înjurat ciobanii la proteste): „Interzici fumatul, dar băutura nu o interzici. Crimele se fac la un pahar de băutură, nu la o ţigară. Este o lege proastă, e gândită prost, este scrisă prost şi este facută de nişte persoane care habar n-au de drepturile cetăţeanului. Deci nu pot să înţeleg cum a putut să iasă o asemenea mizerie. Probabil se vor îmbogăţi cei care trebuie să dea amenzi”. 

După această declaraţie cred că ai înţeles care e singurul lucru prost de aici. Poate îi explică cineva că banii din amenzi se duc la stat, nu la agentul constatator. 

Hai totuşi să facem o paralelă pe marginea declaraţiei acestei femei care a ajuns cumva în Parlament. Am căzut de acord că atunci când cineva fumează în public, lângă un nefumător, practic îl obligă pe acesta din urmă să fumeze. Bine, poate nefumătorul are o mască de oxigen, sau îşi ţine respiraţia în tot acest timp, dar şansele sunt destul de mici. Acum stau şi te întreb: ai fost vreodată într-un bar şi a venit un consumator de băuturi alcoolice la tine, cu un pahar în mână, încercând apoi să ţi-l toarne pe gât cu forţa? Bănuiam eu că nu.

Bineînţeles, ideea interzicerii consumului de băuturi alcoolice, pe lângă că este cretină, este irealizabilă în acest context politic şi social.

Aşadar, doamna senator, nu zice nimeni să nu fumaţi, ci doar să nu-i obligaţi să fumeze pe cei care nu vor să facă acest lucru. În rest, poţi să fumezi cât vrei. Poţi să-ţi bagi ţigări în toate orificiile. Mi se rupe. Dar nu-mi băga fum în plămâni dacă nu vreau.

Alţi dobitoci mai susţin că în instituţii cum ar fi spitalele, şcolile etc. ar fi ok să nu se fumeze, însă în baruri, discoteci şi alte bodegi ar fi aberant să se interizcă fumatul, pentru că TU ALEGI să te duci acolo. Mi-am propus să nu jignesc pe nimeni în acest articol. Aşadar, dacă eu intru într-un bar şi tu fumezi, iar eu vin însoţit de un porc pe care îl sacrific lângă masa ta, apoi mă masturbez în timp ce cânt colinde, te simţi deranjat? Frate, TU AI ALES să vii în barul ăsta, aşa că asumă-ţi riscurile!

Sper ca la alegerile parlamentare din acest an să conştientizezi că votul tău este important. Trebuie tratat cu seriozitate şi responsabilitate dacă te-ai săturat de circ şi incompetenţă.

Care este reacţia ta?

Furios Furios
0
Furios
Trist Trist
0
Trist
Drăguţ Drăguţ
0
Drăguţ
La naiba La naiba
0
La naiba
Nu-mi place Nu-mi place
0
Nu-mi place
Îmi place Îmi place
0
Îmi place
LoL LoL
0
LoL
Cool Cool
0
Cool
WTF WTF
0
WTF

4 Comments

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  1. Sa fie localuri de fumatori si localuri de nefumatori ,intri in care vrei , nu te obliga nimeni sa intri in cele de fumatori daca nu fumezi ,s-au invers ,problema e alta ,cele de nefumatori vor fi aproape goale ,iar cele de fumatori , arhipline ,cum am spus ,intri in care vrei ,Tu alegi !

    1. Ar fi şi asta o variantă. Dar de ce să fie goale alea de nefumători? Ai impresia că-s mai mulţi fumători decât nefumători, ori că fumătorii sunt mult mai interesanţi decât nefumătorii şi toţi vor să fie prieteni cu ei?

      1. Am un prieten care are un bar ,fac o paratenza ,eu nu am mai baut in bar de vreo 10 ani ,rar la o bere la vreo terasa ,acel prieten are barul impartit in doua ,cu usi ,fumatori si nefumatori ,in separeul pentru nefumatori nu se ocupa scaunele mai mult de 10% ,pe cand la fumatori da pe afara ,daca pot sa spun asa !

Sigur o să-ţi placă

Din categoria Blogger

Nu rata: