Paralela dintre fondul şcolii şi cutia milei


cutia-mileiPresa vuieşte, a luat-o razna, scrie poveşti peste poveşti pentru susţinerea balamucului public din ultimele 2 luni cu privire la primirea de foloase necuvenite ale profesorilor din şcolile româneşti. Eu am o profesoară în familie, de 27 de ani în sistem, care-mi spune că mereu a fost aşa. Şi asta ştim toţi. Mereu s-au strâns fonduri, ba ale clasei, ba ale şcolii, mereu s-au dus flori şi cadouri profesorilor. Mereu, adică inclusiv pe vremea răposatului. Diferenţa? Presa.

Poate aşa e mai bine, dar haideţi să punem în dezbatere această problemă în paralel cu problema jăpcii bisericeşti. Un învăţător fără vechime, abia intrat în sistem, este remunerat de stat cu un salariu de aproximativ 700 de lei net, şi este hulit dacă pică pradă tentaţiei de a pune mâna pe ceva din fondul clasei, sau că, de foame, pretinde bani, iar asta în timp ce un preot, indiferent de salariu sau vechime, face japcă în fiecare lună de nu ne putem noi imagina, fără să existe riscul să ajungă vreodată în presă ca fiind un nenorocit care ia bani pentru ce face, deşi are salariu, deci orice remuneraţie ar trebui considerată bun sau valoare necuvenită, aşa cum e în învăţământ, justiţie, poliţie etc. Sau preotul are voie? De ce? De fapt, nu mă interesează până la urmă de ce are voie un preot să facă japcă, dar m-ar interesa de ce un profesor care îşi ia o licenţă, care poate îşi dă şi o disertaţie este remunerat în batjocură de către stat? Ca să plece? Presa de ce nu vorbeşte şi despre asta în ultima vreme?

Cu un venit de 700-800 de lei lunar, abia îţi poţi permite să locuieşti într-un cămin studenţesc!

Arătăm cu degetul pentru că asta prinde acum la public, pentru că părinţii şcolarilor sunt sensibilizaţi şi îngrijoraţi, şi… „ce bună e presa în România, nu?”, dar oare n-ar prinde la public să intrăm cu camerele ascunse şi-n biserici? Nu reuşesc să înţeleg de nicio culoare, cei din biserică de ce pot dobândi venituri neimpozabile?!

Care este reacţia ta?

Furios Furios
0
Furios
Trist Trist
0
Trist
Drăguţ Drăguţ
0
Drăguţ
La naiba La naiba
0
La naiba
Nu-mi place Nu-mi place
0
Nu-mi place
Îmi place Îmi place
0
Îmi place
LoL LoL
0
LoL
Cool Cool
0
Cool
WTF WTF
0
WTF
Lisa Roman

Călătoresc. Călătoresc mereu. Nu stau niciodată.

5 Comments

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  1. Pentru ca este legal. Ce fac unii profesori este ilegal. La fel si ce fac shpagarii din toate meseriile. Daca vor bani suplimentari pentru scoala exista legal sponsorizarea. Dar pentru asta trebuie sa alerge cineva fara sa ameninte cu repetentia pe nimeni. Salariul este ala pe care il da statul. Nu te faci profesor ca este salariul mare. Te faci ca iti place. Nu poti face comparatii cu alte meserii pentru ca starnesti ura.Sunt multi profesori titulari facuti pe shpaga si relatii prin ,90 si care incurca lumea. Poate nu ati observat ca shpaga o iau cei titulari care nu au teama ca sunt dati afara si care activeaza politic adica cred ca au spate. Poi intre shpaga luata de un profesor si shpagile luate de alesii neamului este diferenta mare si fara imunitate. Gainari in Romania au fost in toate epocile si nu o sa dispara. Cineva arunca cu cacao in cateva meserii ca sa nu se vada marea praduiala

  2. Un salariu mic nu-ti da dreptul sa iei spaga , mai ales de la un elev pentru pentru care parintii fac foamea ca sa-l tina in scoala .
    ” Nu dai banii -nu treci clasa”
    Mortii lor de comunisti…

  3. comparatia dintre fondul scolii si cutia milei nu stiu daca este corecta, ambele ar trebui justificate prin documente (chitante/facturi/bonuri de casa/etc), tu te referi ca popii nu declara sau nu justifica banii din cutia milei sau cat iau cand merg cu icoana, cu crucea, cu ce or m-ai umbla ei, si bisericile ca si scolile au cate un comitet de parinti, la ei se numesc consiliul parohial, care sunt alesi dintre cei mai buni enoriaşi , acestia din cate cunosc, sau asa ar trebui sa fie, decid cata trebuie sa fie cotizatia anuala, cat botezul,cat nunta,etc si sa justifica banii intrati si iesiti din biserica respectiva, ca dealtfel si cu banii din fondul scolii, de ce nu se intampla asa, nu am raspuns

Sigur o să-ţi placă

Din categoria Educaţie

Nu rata: