fbpx

O informaţie pe care trebuie să o ştii despre refinanţarea creditelor

4 min


refinantareAm moştenit cu succes mentalitatea din timpul comunismului şi nu accept sub niciun aspect ideea că trăim în era băncilor, astfel că… fug de bănci ca dracu’ de tămâie. Totuşi, în iulie 2013 am avut nevoie de un mic credit, am fost într-o situaţie dificilă şi nu am avut de ales, astfel că am ales un credit la o bancă de succes pe piaţa din România. Am făcut un credit de 6000 de lei cu o rată de 160 de lei pentru o perioadă de 48 luni. Rezonabil, am zis atunci.

A trecut timpul şi la începutul lunii iunie anul acesta am decis că trebuie să fac o mică refinanţare, fiind mulţumit de cum au decurs lucrurile în relaţia cu banca. Achitasem 10 rate din credit, suma rămasă de plată fiind de aproximativ 5100 de lei, cu calculele lor prin care la începutul creditului plateşti mai mult dobândă şi mai puţin din creditul efectiv, mă rog. Îmi doream 1500 de lei în mână după refinanţare, iar după calculele mele fireşti, noul credit s-ar fi ridicat la 6500 de lei, cu rata sensibil mai mare.

VEZI ŞI: 

pianul
Ce frumos! Vezi ce au făcut aceşti oameni pentru a convinge lumea să renunţe la scările rulante

Trebuie menţionat că, eu fiind total pe lângă fenomenul cu creditele, atunci când mi-am făcut creditul iniţial am primit garanţia de la funcţionarul bancar ca dacă la un moment dat îmi voi permite să achit creditul, voi plăti exact cât mai am din credit la data respectivă. Ulterior, evident, am aflat că dacă acihit creditul în primul an, plătesc şi 1% din suma rămasă. Mi-am zis, ok, cel mai probabil nu o să-l achit în primul an, însă nici prin cap nu mi-a trecut că la refinanţare se consideră, aparent firesc, că acel credit iniţial se achită şi se creează alt credit şi, bineînţeles, acel 1% valabil pentru achitarea creditului în primul an SE APLICĂ şi în acest caz! Totuşi, înţeleg după logica mea simplistă că acel 1% este partea băncii în cazul în care tu, clientul, încerci să scapi de ea. Dar eu, care doresc o refinanţare, deci e evident că o să rămân client şi o să plătesc dobânzi în continuare, de ce trebuie să mă lovesc de acel comision? Doar mie mi se pare absurd?

Bineînţeles că, în final, creditul meu s-a ridicat undeva la 7200 de lei, practic cu 700 de lei faţă de planul meu iniţial! Nu vreau să-mi fac calcule şi să mă gândesc cum ar ieşi la o refinanţare de ordinul zecilor de mii de lei.

În final. găsesc potrivit să vă fericesc cu un banc foarte tare pe această temă!

banc cu bancher


Apreciază articolul


Ţi-a plăcut? Distribuie şi prietenilor tăi!

Care este reacţia ta?

Furios Furios
0
Furios
Trist Trist
0
Trist
Drăguţ Drăguţ
0
Drăguţ
La naiba La naiba
0
La naiba
Nu-mi place Nu-mi place
0
Nu-mi place
Îmi place Îmi place
0
Îmi place
LoL LoL
0
LoL
Cool Cool
0
Cool
WTF WTF
0
WTF
Radu N. Constantinescu
Fost blogger. Momentan îmi dau cu părerea.

0 Comments

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.