Nu te mai lăuda pe Facebook când pleci de acasă, române!

2 min


Statisticile spun că tot mai mulţi spărgători de locuinţe au ajuns să se orienteze după ponturi pe Facebook.

De ce? Pentru că tot statisticile spun că 8 din 10 români cu cont pe reţeaua de socializare, îşi dau check-in în locurile unde ajung când părăsesc locaţiile de domiciliu. Hoţii strâng destule informaţii cât să ştie dacă locuinţa a rămas goală şi îşi încearcă norocul, de foarte multe ori cu succes.

Toată lumea s-a îmbolnăvit cu Facebook şi foarte multe persoane ajung să ofere informaţii importante pentru răufăcătorii de pretutindeni, care niciodată nu s-au sfiit să progreseze în acelaşi pas cu tehnologie. Vechile practici nu mai sunt utile? Întotdeauna se găsesc alternative mai ales că în general spărgătorii de locuinţe nu sunt proşti.

Astfel, o simplă fotografie postată pe arhicunoscuta reţea de socializare Facebook, te poate lăsa pur şi simplu cu casa goală.

În general este bine să rogi un vecin să-ţi supravegheze casa/apartamentul pe durata cât lipseşti de la locaţie, însă nu trebuie să te bazezi pe asta, prudenţa trebuie să fie la ea acasă când căminul îţi rămâne gol.

Cele mai multe cazuri de spargere de locuinţe sunt în perioadele marilor sărbători şi în luna august când cei mai mulţi dintre români îşi iau concediu.


Ţi-a plăcut? Distribuie şi prietenilor tăi!

Care este reacţia ta?

Furios Furios
0
Furios
Trist Trist
0
Trist
Drăguţ Drăguţ
0
Drăguţ
La naiba La naiba
0
La naiba
Nu-mi place Nu-mi place
0
Nu-mi place
Îmi place Îmi place
0
Îmi place
LoL LoL
0
LoL
Cool Cool
0
Cool
WTF WTF
0
WTF
Sandra

One Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.