Noua siglă a Fiscului ne face să dăm bani la stat cu plăcere


noua sigla anafSigla Twitter, creată în 2009, a costat 15$. Sigla Nike a costat 15$ în 1975. Siglele Google şi Coca-cola n-au costat nimic, căci au fost realizate de departamentele de creaţie ale companiilor. Sigla Jocurilor Olimpice de la Londra din 2012 a costat 625.000$, în timp ce Pepsi a dat mai mulţi bani, când şi-a tras logo nou în 2008, undeva la 1.000.000$.

Mergând pe ideea că orice lucru, cu cât este mai scump, cu atât este mai bun, ANAF s-a hotărât să ne intre la inimă, direct prin retină. Astfel, vom merge cu drag la Fisc să ne achităm dările, când vom vedea noua siglă (foto dreapta) strălucind deasupra uşii de acces.

Campanie de „rebrand” de 2.000.000 €

Despre banii cheltuiţi pe noua siglă nu ştiu ce să zic. Unii zic că e vorba de vreo 35.000 €, alţii că de 8.000 €. Cert e că toată campania asta de „rebrand” a ANAF-ului a costat 7.000.000 lei, dintre care 6.000.000 venite de la UE. Pe lângă noua siglă, au mai fost ceva cursuri de perfecţionare şi studii de piaţă, pentru a stabili culoarea scutului, probabil. Ştim cu toţii că nu are rost să te cerţi cu Fiscul când e vorba de bani, că oricum nu ai dreptate.

Până aici, toate bune. Dar nu pot să nu mă iau de sigla făcută la mişto, pe care şi cel mai puţin talentat grafician, beat şi legat de un copac, ar fi realizat-o în Paint. Eu, care nu ştiu mai mult de auto contrast în Photoshop, tot aş putea să fac aşa ceva. Iar scutul ăla, îl găseşti şi în cel mai rudimentar progrămel.

„Scutul este un simbol defensiv. ANAF reprezintă o instituţie care protejează interesele statului român”, a declarat managerul de proiect.

 Probabil vor avea nevoie de scuturi, că de acu’ au dreptul să-ţi intre şi în casă, să fie siguri că declari tot ce ai…

Care este reacţia ta?

Furios Furios
0
Furios
Trist Trist
0
Trist
Drăguţ Drăguţ
0
Drăguţ
La naiba La naiba
0
La naiba
Nu-mi place Nu-mi place
0
Nu-mi place
Îmi place Îmi place
0
Îmi place
LoL LoL
0
LoL
Cool Cool
0
Cool
WTF WTF
0
WTF

0 Comments

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sigur o să-ţi placă

Din categoria Actualitate

Nu rata: