fbpx

Nou record mondial de viteză pentru un tren japonez: 603 km/h

2 min


Japonia a stabilit marţi un nou record de viteză cu trenurile Maglev (magnetic levitation), într-un test efectuat lângă Muntele Fuji, atingând uimitoarea viteză de peste 600km/h.

Compania feroviară niponă Central Japan Railway Co a anunţat că trenul său maglev, cu propulsie bazată pe levitaţia magnetică, a atins marţi viteza de 600 de kilometri pe oră şi a depăşit recordul anterior, conform stirileprotv.ro. Trenul a mers timp de 11 secunde cu o viteză de 600 km/h, atingând un vârf de 603km/h.Guvernul de la Tokyo a aprobat în octombrie 2014 construirea celei mai rapide linii de tren din lume, care va aduce capitala niponă de oraşul Nagoya la o călătorie de circa 40 de minute, mai puţin de jumătate din timpul de care are nevoie trenul de mare viteză Shinkansen pentru a parcurge distanţa de circa 350 de kilometri dintre cele două oraşe.

Japonezii vor ca până în 2045 să existe o legătură cu astfel de trenuri şi între Tokyo şi Osaka, care să reducă la jumătate durata actuală a călătoriei dintre cele două oraşe. Cum era de aşteptat, costurile dedicate realizării acestui proiect sunt astronomice: doar până la Nagoya linia are costuri estimate la 100 de miliarde de dolari. Peste 80% din sumă este destinată construcţiei de tunele.

Trenurile cu levitaţie magnetică folosesc o tehnologie care exclude contactul fizic dintre tren şi calea de rulare, reducând frecarea. Sistemul utilizează un câmp magnetic care ridică trenul deasupra căii de rulare şi ghidaj.

https://www.youtube.com/watch?v=6XilXw8XPVU


Apreciază articolul

sursa: stirileprotv.ro


Apreciază articolul


Ţi-a plăcut? Distribuie şi prietenilor tăi!

Care este reacţia ta?

Furios Furios
0
Furios
Trist Trist
0
Trist
Drăguţ Drăguţ
0
Drăguţ
La naiba La naiba
0
La naiba
Nu-mi place Nu-mi place
0
Nu-mi place
Îmi place Îmi place
0
Îmi place
LoL LoL
0
LoL
Cool Cool
0
Cool
WTF WTF
0
WTF
Sandra

0 Comments

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.