fbpx

Nordul Marii Britanii, înghiţit de ape. 10.000 de case – fără curent electric iar două oraşe sunt sub cod roşu de inundaţii

4 min


Anul acesta, Crăciunul nu aduce bucurii în Marea Britanie. Ploile torenţiale din nordul Angliei au produs inundaţii în zone extinse în regiunile Lancashire şi Yorkshire, conform „The Guardian”.

Sute de persoane au fost evacuate din calea şuvoaielor, iar Biroul de Meteorologie a emis o alertă de cod roşu în zonele afectate. Totodată, Agenţia Mediului din Marea Britanie(EA) a emis 22 de alerte de inundaţie severă şi peste 238 de inundaţie standard. Vizate sunt în general zone din nordul Angliei, dar şi din Scoţia, Ţara Galilor şi sud-vestul Angliei.

Una dintre alertele severe a fost emisă pentru centrul oraşului Leeds, care este ameninţat de revărsarea râului Aire, al cărui debit este aşteptat să atingă cote istorice în noaptea de sâmbătă spre duminică. Avertizarea EA atenţionează că torentele ar putea produce „pagube semnificative infrastructurii din zonă” şi pun în pericol siguranţa locuitorilor din Leeds.

În pericol este şi oraşul Manchester, după ce râul Irwell, care traversează centrul oraşului, a ieşit din matcă, iar debitul acestuia este aşteptat să crească în noaptea de sâmbătă spre duminică.

Peste 10.000 de locuinţe din comitatele Rochdale, Greater Manchester şi Lancashire au rămas fără curent electric după ce o substaţie locală a fost inundată. Lucrările de reparare se desfăşoară într-un ritm lent din cauza condiţiilor dificile, iar distribuitorul regional a avertizat că unele zone ar putea rămâne fără electricitate până luni.

Din cauza inundaţiilor, o deflagraţie a avut loc în localitatea Radcliffe, situat în zona metropolitană a oraşului Manchester. Autorităţile nu au oferit detalii despre explozie, dar martorii precizează că aceasta a avut loc la o conductă de gaz din vecinătatea râului Irwell, al cărui debit s-a deversat în zonă în urma ploilor torenţiale din ultima săptămână.

BBC susţine că ploile torenţiale vor continua şi în cursul zilei de duminică, însă nivelul de precipitaţii va fi mai scăzut decât sâmbătă.

Premierul britanic David Cameron a postat un mesaj pe Twitter prin care îşi exprimă solidaritatea cu persoanele evacuate din calea şuvoaielor, menţionând că va convoca o reuniune de urgenţă a celulei de criză guvernamentale luni, pentru a vedea dacă autorităţile lucrează la capacitate maximă.

Deocamdată inundaţiile nu au provocat victime în rândul românilor stabiliţi în Marea Britanie şi sperăm ca lucrurile să revină la cursul normal în cel mai scurt timp!

[button color=”” size=”” type=”outlined” target=”” link=”http://www.cespun.eu/nordul-marii-britanii-inghitit-de-ape-10-000-de-locuinte-au-ramas-fara-curent-electric-iar-doua-orase-sunt-sub-cod-rosu-de-inundatii/2/”]« DESCHIDE HARTA AVERTIZĂRILOR DE INUNDAŢII »[/button]


Apreciază articolul


Apreciază articolul


Ţi-a plăcut? Distribuie şi prietenilor tăi!

Care este reacţia ta?

Furios Furios
0
Furios
Trist Trist
0
Trist
Drăguţ Drăguţ
0
Drăguţ
La naiba La naiba
0
La naiba
Nu-mi place Nu-mi place
0
Nu-mi place
Îmi place Îmi place
0
Îmi place
LoL LoL
0
LoL
Cool Cool
0
Cool
WTF WTF
0
WTF
Otilia

0 Comments

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.