Morţii, somaţi să-şi achite taxa de concesiune


Un caz halucinant în Timişoara, care dovedeşte încă o dată că sunt destui dobitoci care au fost puşi în funcţii de conducere la unele instituţii cu caracter administrativ de pe la noi.

Reprezentanţii Primăriei Timişoara, din câte am înţeles la o idee a viceprimarului Traian Stoia, s-au hotărât că ar fi ok să recupereze taxele de concesiune pentru locurile de veci din cele cinci cimitire care aparţin municipalităţii. Hotărârea Consiliului Local spune că din 7 în 7 ani, contractul de concesiune trebuie reînnoit, taxa fiind de 96,4 lei/perioadă.

Trăind într-o eră a inovaţiei şi a liberei exprimări, într-un moment de inspiraţie, edilul a decis că cel mai bun mod pentru a-i înştiinţa pe cei care au de plătit o taxă aberantă, este să lipească pe cruci câte o notificare. Da, bună idee, bravo!

Spune domnul Traian Stoia că a recurs la această metodă întrucât mulţi dintre cei care au de plătit taxa de concesiune pentru rudele lor defuncte sunt plecaţi în străinătate, iar cu ocazia sărbătorilor pascale este foarte probabil ca aceştia să revină în ţară şi să viziteze mormintele celor dragi. Păi, bă, nea vice, dacă oamenii vin în ţară, nu crezi că îşi verifică şi căsuţa poştală?! Nu ţi s-ar fi părut normal să le trimiţi ceva acasă? Zic şi eu… Sau crezi că dorm în cavourile din cimitir, alea construite legal de ţigani?

Dacă nu plăteşte nimeni, cazează pe altcineva

Întrebat ce se va întâmpla dacă nu plăteşte nimeni pentru un mormânt, sau dacă defunctul pur şi simplu nu mai are rude care să cotizeze la stat, marele edil a declarat că locurile respective vor fi desfiinţate şi preluate apoi de Primărie, urmând a fi scoase din nou la licitaţie pentru alţi „chiriaşi”.

Cu alte cuvinte, domnul Stoia se pişă pe ideea de loc de veci şi îl doare la bască de ce a cântat popa când l-a băgat în groapă pe cel decedat.

Care este reacţia ta?

Furios Furios
0
Furios
Trist Trist
0
Trist
Drăguţ Drăguţ
0
Drăguţ
La naiba La naiba
0
La naiba
Nu-mi place Nu-mi place
0
Nu-mi place
Îmi place Îmi place
0
Îmi place
LoL LoL
0
LoL
Cool Cool
0
Cool
WTF WTF
0
WTF

4 Comments

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sigur o să-ţi placă

Din categoria Actualitate

Nu rata: